algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

«Poesia de Paper» celebra el número cent amb una publicació antològica

La col·lecció de Sa Nostra i la UIB compleix 10 anys de poesia editada i recitada

Amb una publicació antològica, l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra i la Universitat de les Illes Balears celebren l'arribada al número cent de la col·lecció Poesia de paper. El volum, elaborat pels catedràtics Francisco Díaz de Castro i Perfecto Cuadrado, els dos coordinadors d'aquesta iniciativa, aplega 100 composicions representatives dels autors que hi han participat d'ençà dels inicis, ara fa deu anys.

Sota el títol de Poesia 1990"2000 de Paper, aquest llibre antològic reuneix poemes d'una gran diversitat d'autors i esdevé representativa de l'ampli ventall de tendències poètiques i plantejaments estètics que coincideixen en la pràctica del gènere als nostres dies. Entre les veus que hi tenen representació compta Josep Maria Llompart, que realitzà el segon recital de «Poesia de Paper»; també Lluís Alpera, Francesc Parcerisas, Jaume Pomar, Margalida Pons, Enric Casassas, Andreu Vidal, Ponç Pons, Josep Marí, Àngel Terron, Marià Villangómez, Narcís Comadira, Damià Huguet, així com els gallecs Miguel"Anxo Fernán"Vello i Xosé Maria Àlvarez Cáccamo.

Iniciat al març de 1990 amb el recital d'Antonio Colina, «Poesia de Paper» s'ha instituït de llavors ençà com una de les iniciatives més fermes per la potenciació i promoció de la poesia. Des de la primera lectura poètica, la publicació d'un recull poètic ha acompanyat la lectura del seu autor, potenciant la seva difusió a través de la distribució que des de Sa Nostra i la UIB, així com les llibreries, s'ha duit a terme. El director del Centre de Cultura, Albert Ribas, es referí en conjunt a l'excel·lent balanç d'aquest cicle, destacant el públic «fidel i agraït» amb què compta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.