algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
25°

Breus

• ART

Obra de Dalí deixa el Museu Figueres Dibuixos, olis, fotografies i documents creats per Salvador Dalí per a la Fira Mundial de Nova York de 1939 han estat recuperats ara per les fundacions Gala-Salvador Dalí i La Caixa i, per primera vegada, surten del Teatre-museu de Figueras per ser exhibits des d'ahir a la Corunya. La mostra, que s'inaugurà en el quiosc Alfonso de la Corunya, on romandrà fins al 23 d'abril, porta per títol «El sueño de Venus», el mateix que Dalí va posar al pavelló que en el seu dia dissenyà per a la Fira Mundial de Nova York de 1939. EFE.

• EXPOSICIONS

Chillida i Ameztoy a Donostia L'escultor Eduardo Chillida i el pintor Vicente Ameztoy exhibiran les seves darreres creacions a finals d'enguany en el centre cultural Koldo Mitxelena (KM) de Sant Sebastià, que oferirà durant el 2000 una dotzena d'exposicions i nombroses activitats literàries i culturals. El diputat de Cultura de Guipúscoa, Luis Bandrés, que presentà ahir la programació d'aquesta infrastructura cultural donostiarra, subratllà l'important paper que juga aquest centre en la difusió de «la diversitat cultural» tant basca com universal. Entre les exposicions programades en la sala «Gambara», destaquen la del conjunt escultòric que Eduardo Chillida ha creat en homenatge del compositor Juan Sebastian Bach, amb motiu del 250è aniversari de la seva mort, que es desenvoluparà entre el 17 de novembre i el 19 de gener del 2001.EFE.

Els reis en una mostra de Goya a Roma Els reis d'Espanya, juntament amb el president d'Itàlia, Carlo Azeglio Ciampi, inauguraren ahir en el romà Palazzo Barberini una important mostra de l'obra de Francinso de Goya, una exposició que ha resultat tan rica com difícil d'aconseguir. Convèncer els propietaris de les obres del «genial pintor aragonès» per a la seva cessió durant els tres mesos que romandran a la capital italina, ha estat la principal dificultat per organitzar aquesta generosa exposició, segons apuntà la comissària espanyola de l'esdeveniment, Manuela de Mena. EFE.

• PUBLICACIONS

L'Institut Menorquí treu «Petit format» L'Institut Menorquí d'Estudis (IME) ha publicat en la col·lecció «Petit format» l'obra titulada Una calada de palangres, l'autor de la qual és l'investigador menorquí Xavier Gomila Pons. El coordinador científic de l'IME; Josep Miquel Vidal, explicà ahir que el palangre, una de les formes tradicionals de pesca a Menorca, està caient en desús, davant la pressió de noves tecnologies, fet que provoca fins i tot la pèrdua del lèxic relacionat amb les antigues arts. L'objectiu del volum editat per l'IME és rescatar de l'oblit i divulgar els diferents elements relacionats amb l'ús d'aquestes arts de pesca i els seus distints materials i aplicacions, segons les zones. L'obra dedica la seva primera part a una descripció específica de l'art i el seu ús, mentre que en la segona es presenten diverses modalitats de pesca de palangre emprades pels pescadors.EFE.

Stephen King fa patir els convencionals La publicació del darrer llibre d'Stephen King, titulat Riding the Bullet, ha fet tremolar de terror la literatura convencional, que veu en l'edició a través d'Internet la fi dels llibres com a suport literari. Solament els arbres respiren tranquils davant l'èxit generat per la darrera novel·la del mestre del terror, disponible únicament en la pantalla de l'ordinador mitjançant Internet.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.