algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Aprendre a gaudir de la besada de les poètiques paraules del món àrab

Joan Manresa intervindrà demà al cicle La Vida en Vers al Teatre Municipal

Recollir un seguit de músiques i poesies àrabs. Aquest és el propòsit de La besada de la terra, l'actuació que l'escriptor mallorquí Joan Manresa protagonitzarà dins del cicle «La Vida en Vers». Un atractiu recital, que tindrà lloc demà a les 21 hores al Teatre Municipal de Palma.

Joan Manresa, especialista en la música de la Mediterrània, és conegut pel seus articles de viatges i per les importants aportacions poètiques amb una especial atenció a la cultura àrab. Amb La besada de la terra l'escriptor pretén apropar al públic la tradició i la veritable essència islàmica mitjançant l'estètica del vers i de la tonada com a fonaments per explicar la seva experiència personal.

«Amb els anys i els camins, he tingut la sort de veure les clarors marroquines d'Asilah o de Marràqueix, com a Tunísia el sol pinta de vermell les minúscules illes dels Quèrquens... És l'eterna besada, o el crit, de la terra que mai no vol abandonar del tot l'home perdut dins un mapa que sempre es reescriu», així ens presenta Joan Manresa les seves emocions, fruit de nombroses visites als països del sud de la Mediterrània, d'on ha recollit peces musicals i textos que vol compartir ara amb els espectadors.

Un pròleg musical a la descoberta dels instruments de la música clàssica magribina encetarà un extens programa (de 65 minuts de durada), estrenat amb molt d'èxit l'any passat a Felanitx, en què es portarà al públic des del Marroc fins a l'Iraq, amb un caire de tradició i modernitat alhora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.