cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Conscienciar la societat amb ulls d'infant

La fundació ONCE encetà ahir a Palma la quarta edició de les Jornades de Portes Obertes 2000

82848
Els alumnes observen el funcionament d'un aparell d'escriptura Braille. | J. Morey.

Sensibilitzar la societat de les barreres que han de superar diàriament les persones invidents o amb una deficiència visual. Aquest és el propòsit que pretén la quarta edició de les Jornades de Portes Obertes 2000, que s'obrí ahir a Palma a la Delegació Territorial de la Fundació ONCE de les Illes Balears.

Sota el lema L'ONCE davant el repte tecnològic del nou mil·lenni, més de 600 escolars de l'Illa assistiran en el decurs d'aquesta setmana a una visita guiada en què s'han programat diverses activitats per tal de donar a conèixer als més infants una visió general dels serveis socials que la institució ofereix a les persones disminuïdes.

La projecció d'una pel·lícula anomenada Onze històries de futur, en què es mostra el desenvolupament de les persones cegues en l'àmbit social mijançant diferents experiències personals, dóna la benvinguda a nins i joves, amb edat compreses entre els 8 i els 19 anys.

Després els diferents grups d'alumnes passen a l'aula de Braille, on se'ls exposa una breu explicació de la lectura i l'escriptura Braille. En aquest mòdul els més petits escolten bocabadats la manera en què els invidents desxifren les lletres mitjançant la informació tàctil, i en què a més tenen la possibilitat d'experimentar per ells mateixos fent la traducció d'un text amb l'ajuda d'un alfabet i dels monitors.

L'exposició de les noves tecnologies és un dels aspectes prioritaris de la fundació ONCE, per la qual cosa també es va decidir la creació d'un taller en què es reuniren els diferents instruments tecnològics que faciliten una mica més la comunicació i la diversió dels disminuïts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.