cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

Antoni Caimari cedeix la seva «Música Blanca» per lluitar contra la marginació

El pianista presentà el seu nou treball, del qual ha donat els drets d'autor a Es Refugi

Antoni Caimari, pianista i president de la Fundació ACA, va presentar ahir al Centre de Cultura de Sa Nostra el seu darrer disc, Música Blanca, del qual ha cedit els drets d'autor a l'Associació Es Refugi. Caimari va destacar que aquesta és la seva obra més intimista i senzilla d'escoltar. Per aquesta raó, explicà, «he volgut dedicar-la a la gent marginada».

El disc ha estat compost amb només les tecles blanques del piano. Aquest fet, segons Cecili Buele, conseller de Cultura i Joventut del Consell de Mallorca, marca l'obra «perquè no se sent la veu de les tecles negres tal com passa amb la gent exclosa de la societat».

L'escala natural de Pitàgores és el mètode que s'utilitza a Música Blanca amb el qual s'arriba a crear un ambient de tranquil·litat. El compositor explicà que «el so que s'aconsegueix amb només les tecles blanques té molts dels sons de la Mediterrània».

La totalitat del disc ha estat gravat en distintes èpoques. La idea de fer aquest disc va néixer fa uns dotze anys. Les composicions pianístiques han tardat a ser mostrades al públic perquè, segons el compositor, «consider que és un conjunt creatiu convencional i aquest fet no em decidia a donar a conèixer la meva obra».

El caràcter propi del disc en el seu conjunt és definit per Caimari com «una música amb missatge». El compositor va assenyalar que «el que intent és portar sensibilitat a la lluita social i aconseguir que aquest fet arreli».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.