algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Cort enceta un cicle de concerts de música antiga a l'església dels Sagrats Cors

L'Ajuntament de Palma organitza a partir del proper cap de setmana un cicle de música antiga que tindrà com escenari l'església dels Sagrats Cors. La primera vetllada serà a càrrec de Dufay Collective qui oferirà diferents tipus de danses medievals que daten d'abans del segle XIII. Al darrere d'aquesta recopilació hi ha un intens treball d'investigació sobre la literatura de l'època.

S'han trobat que hi havia dos tipus d'instruments: els alts, xeremies, trompetes,..., i els baixos, flautes, vielles i arpes entre d'altres. Mentre els instruments alts es tocaven a les cerimònies de la cort i a l'aire lliure, els altres eren més propis de la música de cambra.

El dissabte dia 18 La Chacona interpretarà música del temps de l'època de l'emperador Carles V. Es tracta d'un repertoti amb viola de mà que inclou molta música original que recorda cançons que després es repetiren durant el Renaixement. Dins el repertori també s'han inclòs balades que eren inspirades pels «oracioneros».

El dia 25 Michael Form, flautista, i Michael Biehl, intèrpret de clavicèmbal oferiran diferents sonates de Bach. Aquests dos músics destaquen per la seva trajectòria profesional i per haver enregistrat diversos discs com a solistes d'aquests instruments.

El cicle de música antiga es tancarà el primer dissabte d'abril amb l'actuació de la soprano Evelyn Tubb, acompanyada de Anthony Rooley al llaüt, interpretaran diverses cançons de jueus, moros i cristians. Els dos artistes pertanyen al grup The Consort of Musicke. Junts han enregistrat dotzenes de discs i han fet concerts arreu del món. D'entre la seva trajectòria destaca la interpretació de La Quarta Sciència de Joan Brudieu sobre texts d'Ausiàs March.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.