cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
24°

Les simfòniques convoquen el premi nacional de composició més important

Gerents de 24 formacions es reuneixen durant dos dies a Palma

El panorama musical espanyol ha canviat de fit a fit en els darrers quinze anys. De cinc o sis orquestres simfòniques s'ha passat a les 24 formacions simfòniques professionals i tres joves orquestres que formen l'Associació Espanyola d'Orquestres Simfòniques (AEOS). Els dies 1 i 2 de març, els gerents de totes aquestes formacions "entre els quals hi ha Carlos Rubio, gerent de la Fundació Balears per a la Música" s'han reunit a Palma per resoldre els problemes que puguin sorgir en la gestió i, a més, plantejar objectius fonamentals per difondre i desenvolupar les inicitives que fomentin les orquestres.

De la reunió de Palma, s'ha d'esmentar, en primer lloc, la convocatòria del concurs de composició «més important d'Espanya». Segons Jorge Culla, president de l'Associació, i Francisco Bellver, el seu coordinador, «més de vint orquestres interpretaran l'obra que resulti elegida. Es podran presentar tots els compositors espanyols, sense límit d'edat i, a més, estarà dotat amb tres milions de pessetes». Encara s'ha d'acabar de perfilar quina serà la data per presentar-se al concurs, encara que l'AEOS té la seguretat que el termini finalitzarà el maig del 2001, perquè la peça triada es comenci a programar en la temporada 2001-2002.

En la línia de promoció de la música espanyola, l'AEOS també pretén signar un conveni de col·laboració amb la Societat General d'Autors, «perquè ambdues institucions puguem fomentar la interpretació de música dels nostres compositors», segons Culla. L'Associació també ha d'iniciar "o continuar" els contactes amb les institucions públiques, i també privades, per assabentar-les dels problemes que sorgeixen en el dia a dia. De fet "va assenyalar Culla" el règim dels membres de les simfòniques es regeix per un reial decret de l'any 85 "«quan només hi havia cinc o sis formacions estables»" i, per tant, la situació ha canviat molt.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.