• Exposicions
Gori Vicens, a Felanitx Avui s'inaugura, a la galeria d'art s'Escala, de Felanitx, la mostra de quadres que Gori Vicens ha creat amb un denominador comú: tots aquests estan pintats sobre planes del setmanari Felanitx. La mostra romandrà oberta fins al pròxim dia 23 en el carrer de la Plaça. En el catàleg que s'ha imprès amb motiu d'aquesta exposició, la presentació córre a cura del periodista Andreu Manresa. (A la fotografia de Juan Comalada, Vicens posa vora una obra seva) DdB.
«Essers creats», a El Roser, de Ciutadella Quinze artistes de Menorca presentaran a partir de dimecres les seves darreres composicions sobre el cos humà en El Roser de Ciutadella sota el títol Essers creats. La idea d'organitzar aquesta mostra entorn a la figura humana, que romandrà oberta fins dia 18 de setembre, va sorgir ara fa dos anys, segons va explicar Francesc Florit Nin, un dels artistes promotors juntament amb Dolores Boettcher, Biel Calafat, Antoni Camps, Miquel Capó, Juan Elorduy, Eloy Estévez, Paco Fiol o Alfred Hutchison, entre altres.EFE.
Lluc Ferrà, al Galatzó El local social de Galatzó acull una exposició de trenta quadres del pintor a l'oli Lluc Ferrà, que resideix a Calvià. La mostra recull paisatge de la zona de Calvià, principalment, que combinen la pintura a l'oli amb la tècnica mixta. Lluc Ferrà ha exposat amb anterioritat en distintes cases de cultura del municipi en què resideix. DdB.
• Instal·lacions
Inaugurat el Kursaal a Donostia El palau de Congressos i auditori del Kursaal de Sant Sebastià va ser inaugurat ahir oficialment amb l'esperança que aquesta obra de l'arquitecte Rafael Moneo converteixi la capital donostiarra en un centre cultural de prestigi mundial. El Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, el festival de jazz o la quinzena musical donostiarra tindran a partir d'ara seu en aquests dos clubs situats a la vorera de la mar, la despesa del quals ha superat els nou mil milions de pessetes. EFE.
• Literatura
Thomas i la Guerra Civil L'historiador, hispanista i investigador britànic de la Guerra Civil Española, Hugh Thomas, va assegurar ahir que la Guerra Civil Espanyola va ser l'aportació espanyola «al fracàs humà del segle XX, encara que la transició espanyola va ajudar a oblidar en gran mesura la batalla». Thomas participa aquesta setmana en el curs 'El final de la Guerra Civil. 60 años después' i va assenyalar que va «ser molt difícil» per a la primera generació de la postguerra trobar treball si havia combatut en zona republicana. EFE.