cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Els dissenyadors espanyols reten homenatge a la figura de Balenciaga

Segons Enric Loewe, «l'artista basc és un actiu per a la difusió de la moda»

Alguns dels més prestigiosos dissenyadors espanyols consideren que la figura de Cristóbal Balenciaga és un dels «grans actius» que té la moda estatal per poder-se presentar «amb rigor i respecte al món».

Així ho va manifestar ahir Enrique Loewe, president de l'Associació de Creadors de Moda d'Espanya, en un acte celebrat a Guetaria (Guipúscoa), la vila natal de Balenciaga, on ahir varen tenir lloc diversos actes d'homenatge al gran modista basc.

Membres d'aquesta associació, com Jesús del Pozo, Roberto Verino, Modesto Lomba, Victorio i Luchino i Roberto Torreta, varen fer ahir horabaixa una ofrena floral davant el panteó de Balenciaga a Guetaria, localitat on ha sorgit un grup promotor de la fundació que duia el nom del modista.

L'escultor Eduardo Chillida, autor del logotip de la institució que pretén difondre la figura de Balenciaga pel món, és un dels integrants del patronat de la fundació, amb Paco Rabanne, Yves Saint Laurent, Emanuel Ungaro, Óscar de la Renta, Plácido Domingo i la reina Fabiola de Bèlgica.

Aquesta fundació es planteja, com a finalitats més immediates, la creació d'un centre internacional de disseny, concebut com una escola de formació professional per a joves, la concessió de premis internacionals, beques d'estudi i investigació i la instauració de la càtedra Balenciaga, a més de l'obertura d'un museu que durà el nom d'aquest fill il·lustre de Guetaria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.