cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
14°

Un segle i tan fresc! Molts d'anys!

Avui es compleix el centenari del naixement d'un director actual

El 13 d'agost del 1899 naixia Alfred Joseph Hitchcock, el cineasta l'obra del qual continuaria mantenint en suspens el públic cent anys després. Home rodó i afable, les seves pel·lícules es multiplicaren tant com els seus quilos, que només amb 26 anys ja arribaven a 95. Amb una mitjana de dos films l'any, tot i que arribà a dirigir fins a quatre llargmetratges en dotze mesos, el seu pas pel cinema deixà al seu darrere 56 pel·lícules de llarga durada i vuit curts. Cent anys després del seu naixement i gairebé vint de la seva mort, el món ret homenatge a qui indiscutiblement ha estat el mestre del suspens.

Alfred Hitchcock fou el petit d'una família de classe mitjana a l'est d'Anglaterra, a Leytonston. Rebé una severa formació a una escola de jesuïtes, tot i que allò que realment el marcà fou la rigidesa del seu pare, que només volia transmetre-li l'estricta educació victoriana de l'època.

Una de les escenes d'infantesa que poden explicar el seu primer contacte amb el terror fou quan, als vuit anys, el seu pare l'envià amb una carta a la comissaria del barri. L'agent, després de llegir l'escrit, el tancà cinc minuts a una cel·la. «Això és el que fem amb els nins dolents», li digué.

Després d'això, el director no perdé la por dels agents de seguretat. La seva dona, Alma Reville, comentà que «allò que més tem el meu marit són els policies, tant que fins i tot ha deixat de conduir perquè no l'aturi un guàrdia de trànsit».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.