nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Les fotos de Pep Moreno sobre «El llibret de paper de fumar», ara a Son Macià

El llibret de paper de fumar. 150 anys d'història arriba ara al Centre Cívic de Son Macià, on hi romandrà fins el 31 d'agost després d'un llarg periple que l'ha dut a sa Pobla, Felanitx i Calvià, entre d'altres. El fotògraf Pep Moreno ha reunit una de les exposicions que més curiositat ha despertat entre el públic: ha rastrejat la història del paper de fumar.

Així, a més de conèixer els avantatges del paper Toro, que era el més fi que es coneixia, però molt fort es pot resseguir la història de la marca Roca que va fundar a Palma el barceloní Francesc Roca Paretes. De fet, els seus descendents mantenen un estanc al carrer Hostals 35 (abans placeta de la Llongeta) encara que el paper de fumar Roca es va deixar de fabricar als voltants de 1936.

Segons explica Juana Maria Furió, «la qualitat i popularitat dels paperets Roca era reconeguda arreu del món i n'hi havia marques registrades a Espanya, França, Bèlgica i Itàlia». La casa va tenir també el Paper Felanitx. Una de les fotografies recull un llibret no recordat, signat per Eduardo Roca en què es recorden les gestes i proeses del general Weyler D'altra banda, cal assenyalar el model República española, del 1898, un dels més emblemàtics de la història del col·leccionisme pel seu compromís polític.

Pep Moreno va néixer a Castella-La Manxa, encara que actualment resideix a s'Illot. Ell és autor d'«Estacions, vies i records a Mallorca» una exposició itinerant que va començar a la torre de ses Puntes el 1994. Per fer realitat aquesta mostra ha comptat amb la col·laboració dels col·leccionistes Antoni Segarra, José Lorente i Fernando Campuzano.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.