cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

Breus

• Literatura

Recuperen la veu de Borges La veu gastada i vella, inconfusiblement argentina, del poeta contista i filòsof Jorge Luis Borges dóna vida a vint dels seus poemes que, editats per Visor, arriben a les llibreries quan falten només vint dies perquè es compleixi el centenari del seu naixement. Herois de la batalla independentista de Junín, generals que aguarden amb escepticisme la mort (igual que el mateix Borges anava a fer-ho) i les sempiternes divagacions ontològiques borgianes són alguns dels protagonistes d'aquesta breu antologia que el mateix autor s'encarrega de llegir i comentar en un CD que acompanya el llibre. DdB.

• Exposició

Warhol al Guggenheim per octubre El museu Guggenheim de Bilbao inaugurarà el proper 19 d'octubre una exposició sobre la producció artística d'Andy Warhol amb el nom d'«Andy Warhol: a factory», recordant la denominació que donà l'artista a cadascun dels tres estudis que tingué a la seva vida. L'exposició recollirà l'obra de l'artista americà i es podrà contemplar una gran varietat de material artístic i documental de l'autor en un marc multimèdia. E.P.

• Arqueologia

Esquelet de 4.000 anys al Líban Tècnics de la companyia libanesa de telèfons que feien obres a la localitat de Maaraka, a la regió sud de Tir, trobaren un esquelet humà que data de l'any 2000 a.C.. L'esquelet, descobert juntament amb tombes i grutes antigues, pot ser d'un home fenici, i fou traslladat a la zona arqueològica de Tir per ser examinat. Tir fou, segons diversos estudis arqueològics, un centre vital de la civilització fenícia, que es desenvolupà a la Mediterrània fa més de 3.000 anys. DdB.

• Patrimoni

Desapareix un bust d'un monestir Autors desconeguts robaren un bust del segle XVIII de la imatge de sant Andreu al monestir cistercenc de San Andrés del Arroyo, a la localitat palentina d'Alar del Rey. La desaparició del bust fou denunciada per la mare abadessa del monestir davant la Benemèrita, els agents de la qual estan investigant la desaparició per localitzar i recuperar el bust desaparegut.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.