algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Festa a voler per celebrar que la reina mare d'Anglaterra «només» fa 99 anys

El membre més estimat dels Windsor rebé el suport dels admiradors

La reina mare de Gran Bretanya va complir ahir 99 anys. Ho va fer amb una exhuberant celebració que va demostrar la seva posició com a integrant més popular de la família reial anglesa. Al llarg del dia va ser aclaparada amb targetes, flors i globus dels admiradors i adoradors. Fins i tot va oferir un gelat a una nina petita en l'acostumada sortida que fa sempre en aquest dia a la porta de la seva residència londinenca. La banda de guàrdies gal·lesos li interpretà el Happy Birthday. Després, la reina mare travessà el carrer, caminant amb una mica de difcultat, per saludar la multitud que s'havia reunit per felicitar-la.

La seva filla, la reina Isabel, envia tradicionalment telegrames a tots els seus súbdits que arriben al segle de vida. La seva mare, gran aficionada a les corregudes de cavalls i creient convençuda en els poders restauradors d'una bona ginebra amb tònica, està en perfectes condicions per arribar a aquesta edat l'any 2000.

Després de 30 minuts estrenyent les mans dels seus admiradors, pujà a un carretó de golf que la va transportar de tornada a casa seva. Saludà la multitud mentre li cantaven de nou Happy Birthday. De la mateixa edat del segle, la padrina favorita de la nació ha sobreviscut als insults llançats contra la monarquia, que durant els darrers anys s'ha vist embrutada per divorcis, escàndols i, fins i tot, acusacions que asseguren que es tracta d'una institució anacrònica.

Adolf Hitler l'anomenà la dona més perillosa del món, perquè era molt eficaç per aixecar la moral de la gent. Fins i tot va aprendre a disparar un revòlver. D'altra banda, la reina mare té un deute amb la hisenda anglesa almenys de quatre milions de lliures esterlines (mil milions de pessetes), fet que ocasiona crítiques a les seves despeses incontrolades. Però s'ha de dir que la reina mare només rep una pensió anual de 156 milions de pessetes, una autèntica «misèria» per a una persona del seu estatus, ja que és la mare de la reina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.