algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Breus

• Exposicions

Manuel Martínez exposa a Evento Manuel Martínez Beaus, abans professor de dibuix del col·legi Sant Francesc, presenta la seva obra a la galeria d'art Evento. Ahir se'n va fer la inaguració i romandrà oberta durant gairebé tot el mes d'agost, concretament, fins dia 28.Foto: J. MOREY. DdB.

Escultura tèxtil i collages La galeria Efímera 2 inaugurà ahir horabaixa l'exposició de l'escultor Miguel Trillo Muñoz. La seva obra està formada per escultures tèxtils i collages, amb una influència dels països àrabs i africans. Aquesta exposició serà oberta al públic fins dia catorze d'agost. DdB.

Èxit de Picasso al Brasil Prop de 10.000 persones visitaren entre dissabte i diumenge l'exposició Picasso: anys de guerra, 1937-1945, oberta la setmana passada al Museu d'Art Modern de Río de Janeiro. Segons les declaracions del seu director, Romanic Buel, aquesta era una xifra molt elevada i molt per sobre de les seves previsions. Va opinar que, a més a més d'un rècord, era també una mostra de l'interès del públic carioca per la producció del pintor espanyol. EFE

«Les edats de l'home» La mostra que porta com a títol Les edats de l'home, ubicada a la catedral de Palència des del mes d'abril passat, va rebre el visitant número 300.000. Va ser Antonia Benavente, natural de Venta de Banyos (Palència), qui va ser obsequiada amb un vídeo que recull imatges de la mostra. Segons informà l'oficina de premsa del Bisbat espanyol, que cita la Fundació Les edats de l'home, durant la darrera setmana el nombre de persones que visitaren la mostra de la catedral de Palència va ser de més de tres milers diàries.EFE.

• Cursos universitaris

La dietètica imposa l'«office» L'acadèmic Alonso Zamora Vicente va fer aquesta afirmació i agegí, a més a més, que la dietètica actual és molt diferent a la vella cuina rural en què s'assecaven les castanyes. Aquesta puntualització li va servir per tal de defensar la innovació fructífera i conscient de l'idioma. En la conferència inagural del curs La presència de l'espanyol al món, l'espanyol com a llengua estrangera que s'imparteix aquesta setmana a la Universitat d'Estiu de l'Escorial Zamora, opinà també que malgrat que la paraula patrimonial no sempre és preferible a la innovadora, tot terme importat ha de respondre a la necessitat i no a la cursileria. Sota el títol «Llengua i cultura: és l'espanyol una llengua pobra?», el conferenciant recordà la multitud de neologismes, anglicismes, gal·licismes i italianismes (tan importants en la terminologia de la navegació, en la lliteratura o en la música), que han anat construint l'idioma.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.