nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
20°

Instal·len un computador a la Mir que li permet ser en òrbita sense tripulació

Moscou assegura que l'ordinador central no té cap problema greu

La tripulació de l'estació espacial russa Mir va aprofitar el tall d'energia provocat per una errada en el computador central per realitzar tasques de manteniment. El centre moscovita va assegurar que el computador central, desconnectar divendres, no té cap problema greu i va afefir que es tornarà a encendre demà en concloure els treballs de manteniment.

«En desconnectar-se la computadora, quedaren sense energia algunes parts de la nau, quelcom que els cosmonautes haguessin d'haver fet de tota manera per les tasques de manteniment», va dir per telèfon un funcionari del centre de control.

La tripulació planejava iniciar ahir la instal·lació d'equip electrònic nou enviat a l'estació el juliol per la nau de càrrega Progress. Però l'errada del computador i el següent tall de llum brindaren les condicions ideals per avançar el treball dos dies, segons el funcionari. es condicions ideals per avançar el treball dos dies, segons va dir un funcionari.

Els cosmonautes han canviat peces electròniques en tres dispositius giroscòpics que controlen l'orientació de l'estació i estaven reemplaçant bateries. El portaveu va assenyalar que el problema del computador no va afectar l'orientació dels panels solars que generen energia, a causa que la Mir es manté alineada en direcció al sol amb l'ajut de la nau de càrrega. L'estació Mir, que al llarg temps ha estat l'orgull del programa espacial rus, ha patit greus problemes en els darrers anys. Els tres membres de la tripulació tenen previst tornar a la terra el mes que ve, deixant l'estació sense ocupants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.