algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

El 'Columbia' d'Eileen Collins obre una nova dimensió de l'espai a la dona

El canvi comença 30 anys després de l'arribada de l'home a la Lluna

Trenta anys després que l'home deixàs la seva empremta a la Lluna, l'éxit de la missió del transbordador Columbia, per primera vegada comandat per una dona, ha obert definitivament la porta al món femení en l'exploració de l'espai.

Eileen Collins, de 42 anys, que ha protagonitzat el pas històric de convertir-se en la primera dona comandant d'un transbordador, haurà recordat sense dubte la gesta d'Amelia Earhart, que travessà en solitari en un aeroplà l'Atlàntic el 1932. L'aeronàutica i la història de la conquesta de l'espai reten homenatge permanent al primer vol dels germans Wright, la gesta de Lindbergh amb el Spirit of St Lous i la petjada de Neil Armstrong a la Lluna, però més d'un centenar de pioneres de l'aviació han desafiat la gravetat d'aquest segle per trencar un món exclusivament masculí.

El Columbia, l'enlairament del qual s'intentà fer coincidir amb el 30è aniversari de l'arribada a la Lluna, no ha permès un viatge fàcil a Collins i la seva tripulació. Una cadena d'errades i contratemps, que ahir investigaven els tècnics de la Nasa, posà en perill el llançament i la missió transcendental de posar en òrbita l'observatori de raigs X Chandra. Una fuita d'hidrogen, que ahir intentava determinar-se, estigué a punt d'obligar a fer un aterratge d'emergència, que hagués estat el primer en la història dels transbordadors de la Nasa. L'agència espacial es plantejarà ara si continua endavant amb la intenció de fer una missió amb una tripulació totalment femenina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.