algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Breus

Turisme per a la presó del darrer emperador xinès La presó de Fushun, a la província nord-oriental xinesa de Lianoning, on el darrer emperador xinès, Puyi, va fer treballs forçats durant més d'una dècada, s'obrirà als turistes estrangers. Construïda en els anys 50, a la presó «es reformaren, a través del compliment de treballs forçats», oficials de l'Exèrcit japonès que envaïren la Xina el 1917 i generals nacionalistes del Kuomintang capturats durant la Guerra d'Alliberament fa 50 anys.

Incendi provocat per la màgia d'un bruixot La màgia d'un bruixot, que perdé el control de les seves cerimònies i provocà un incendi que destruí sis cases, va deixar sense llar unes 200 persones al nord de Malabo, la capital de Guinea Equatorial. El bruixot provocà l'incendi amb els seus rituals i els veïns es varen veure incapaços d'apagar el foc, que s'extingí en destruir les cases.

No els abandoneu, vindran per missatgeria Els animals de companyia podran ser, a partir d'ara, traslladats amb comoditat al lloc de vacances dels seus propietaris per una empresa de missatgeria, MRW Mascotas, empresa pionera en aquest tipus de trasllats. El passat dia 1 de juliol es va posar en marxa aquest nou servei, la finalitat del qual és traslladar els animals amb un transport habilitat perquè no pateixin estrès. El vehicle té aire condicionat, llum a l'interior, respiradors per a l'evacuació d'olors i desguàs per higienitzar l'habitacle. Si és un llarg recorregut, hi duen inclòs un aparell anomenat Data Logger per controlar les oscil·lacions de temperatura durant el transport. També es compta amb personal veterinari. Aquest servei es posa en marxa per evitar l'abandonament dels animals en temporada de vacances.

Animals del zoo, a règim rigorós El zoo de la ciutat xinesa d'Hefei ha posat a règim els seus animals, molts dels quals patien obesitat per excés d'alimentació i escàs exercici físic. Més de deu animals carnívors, entre els quals es troben guepards, tigres i lleons, han hagut d'alterar la seva dieta i incorporar-hi algunes verdures per ordre dels manescals. La dieta és un 20% de verdures i un 80% de carn que no és vermella, sinó pilotes mesclades amb farina. I la cosa funciona perquè els animals posats a règim han perdut en dos mesos entre un 4 i un 6% del seu pes original.

Medicaments extrets dels cucs de seda Un equip de científics ha desenvolupat més de 30 classes de medicaments i cosmètics a partir de substàncies extretes del cuc de seda i dels seus excrements. La troballa podria reduir en gran mesura el cost de producció d'aminoàcids sintètics, ja que el nou compost natural, que servirà també per combatre l'anèmia, és molt més barat i conté 18 tipus d'aminoàcids necessaris per al cos humà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.