algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 20°
29°

Michael Douglas: de s'Estaca a Costa Nord

L'actor és un dels promotors d'un centre cultural situat a Valldemossa que s'obrirà l'any que ve

67462
Michael Douglas, durant la presentació del centre. | J.R.

«Fa vint anys que venc a Mallorca. He viatjat per tota l'Illa, però tenc un especial afecte per la serra de Tramuntana on he passat la major part del temps. Valldemossa és l'entrada a la Serra i crec que el projecte serà una atracció, nova i excitant, per als turistes, per als estudiants i per a la mateixa gent de Mallorca». Així justificà ahir Michael Douglas, en una roda de premsa multitudinària (com totes les seves), la seva decisió d'impulsar la creació del Costa Nord de Vallemossa, un nou centre cultural que es posarà en marxa l'any que ve a l'edifici de ca ses Canques, a l'entrada de la població.

Michael Douglas estigué acompanyat de l'arquitecte Daniel Freixes (responsable del projecte) i de José Carlos Llop, escriptor i realitzador del guió del vídeo que esdevindrà el plat fort d'aquest nou centre cultural. El vídeo, protagonitzat per l'actor nord-americà, farà un repàs de la història i de la Serra i d'alguns dels personatges que s'hi sentiren atrets. Fa un mes que la productora anglesa encarregada hi començà a fer feina però les tasques s'han aturat fins setembre, per una recomanació de Llop. «No hi ha millors postes de sol que les d'aquest mes», assenyalà. I és que la narració és la d'un viatge en vaixell d'un dia de durada, un viatge pel temps i l'espai narrat per Michael Douglas. La travessa comença al Port d'Andratx i acaba al castell del Rei.

El vídeo esdevindrà una de les atraccions fonamentals d'aquest futur complex cultural juntament amb la recreació de l'interior del Nixe, el vaixell de l'arxiduc. Aquest espai es basarà fonamentalment en la il·luminació que serà la que aconseguirà transportar-nos a la vida de l'arxiduc. La llum mostrarà les parts i els objectes de l'interior del vaixell, testimonis dels seus desigs, somnis i descobriments.

Com a nexe d'unió d'aquestes dues propostes, els visitants es trobaran amb un memorial sobre la costa nord a la façana del primer pavelló. Allà, noms, llocs i la seva història faran més curta l'espera mentre s'arriba a la zona on es mostra el documental de Michael Douglas. Després del porxo, on es recrea el Nixe, dóna pas a una visita lliure per a la resta d'instal·lacions on també es mostren productes, objectes i eines de la costa nord de fa cent anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.