algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

Breus

• ART

Morandi fins a la mitjanit L'exposició de l'antològica de Giogio Morandi, que es pot visitar al museu Thyssen-Bornemisza en l'horari habitual de dilluns a dissabte, prorrogarà el seu temps d'obertura al públic fins a la mitjanit durant els mesos de juliol i agost. El Thyssen Bornemisza ja va posar en funcionament aquesta iniciativa el passat estiu amb l'exposició de Paul Klee, amb gran èxit d'assistència. L'antològica de Morandi (1890-1964) aplega cent obres d'aquest personal pintor de natures mortes i paisatges, que a la seva joventut va ser pròxim al moviment futurista i la pintura metafísica i passà tota la seva vida a Bolonya. EFE.

Les avantguardes espanyoles, a Roma Avui s'inaugura a la Galleria Nazionale d'Art Moderna (GNAM), de Roma l'exposició Les avantguardes espanyoles: el segle de Picasso a les col·leccions del Reina Sofia, la mostra més important mai presentada per un museu estranger al centre. El Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia ha prestat 54 obres de pintura i escultura, mentre que la GNAM n'aporta altres 15 de la seva propietat. D'aquesta manera, Les avantguardes espanyoles inclou peces d'autors espanyols, des de Nonell a Chillida, passant per Sorolla, Zuloaga, Gris, Gargallo, Miró, Dalí, Tàpies, Saura i Oteiza, entre d'altres. La ministra de Justícia, Margarita Mariscal és l'encarregada de representar el Govern espanyol a l'acte d'inauguració. EPR.

• PUBLICACIONS

Flora i paisatge de Menorca L'Institut Menorquí d'Estudis ha publicat un nou volum de la col·lecció Petit Format titulat Maria Àngels Cardona: la flora i el paisatge de Menorca, que ha redactat i coordinat Joan Manel Martí. El volum és un resum de textos científics i periodístics extrets de l'àmplia producció científica Cardona Florit per divulgar i reivindicar l'obra d'aquesta investigadora. Les seves aportacions, tant en el camp científic més avançat i innovador com en la divulgació i gestió del patrimoni natural, la converteixen en una autora de referència imprescindible. EFE.

• GUARDONS

Exposició dels Premis d'Art Bancaixa L'Institut Valencià d'Art Modern de València presentà ahir a la Sala de la Murada una exposició del pintor salmantí Paco de la Torre i de l'escultor uraguayà Daniel Urta, guardonats amb els XXVI premis Bancaixa de Pintura i Escultura, respectivament. També s'inclouen a la mostra els accèssits de les modalitats de Pintura i Escutura, que han correspost en aquesta edició al pintor salmantí Ramón Díaz Martín i a l'escultora basca Naía del Castillo. Els premis Bancaixa són reconeguts entre els més consolidats de l'escena espanyola i, sense dubte, compta com el guardó més important dels que es concedeixen al País Valencià. EFE.

• LITERATURA

Les Susannes de Bezares Els jardins del Centre de Cultura de Sa Nostra, ubicat al carrer de la Concepció de Palma, acullen a les vuit d'aquest vespre la presentació de Susannes. El llibre, aplec de contes amb què Miquel Bezares guanyà el premi Bearn a la seva darrera edició, serà presentat pel filòleg i crític literari Gabriel de la S.T. Sampol. Segons explicà Sampol, els contes de Susannes, tots ells girant entorn del motiu de la història biblíca de Susanna, es poden valorar molt positivament. Així mateix, el crític destaca «que dins la literatura hi hagi autors capaços de fer obres a partir de la cultura». DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.