algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

Breus

• RECONEIXEMENTS

Medalles a les Belles Arts Els reis d'Espanya, Joan Carles I i Sofia, entregaran les medalles d'Or de Belles Arts corresponents al 1998 el proper dia 22 a Santiago de Compostel·la. Els artistes i institucions dedicades a l'art guardonats amb les medalles d'Or són vint-i-tres i abracen els diversos aspectes de creació artística, des de la música i la pintura als toros i la moda. Entre les institucions premiades figura el Museu Guggenheim de Bilbao. També la col·leccionista d'art Carmen Thyssen-Bornemisza i el galerista Antonio Manchon, l'escultor Josep Maria Subirats, el pintor valencià Manuel Valdés, l'escriptor José Jiménez Lozano. Així mateix, rebran la medalla Nacho Duato, el violoncel·lista Jordi Savall, l'organista Ramon González de Amezúa, el cineasta Pedro Almodóvar, el grup de teatre Els Joglars, entre d'altres. EFE.

• LITERATURA

El sector del llibre aporta 53.000 milions L'any 1998, el sector del llibre espanyol aportà a la balança comercial del nostre país un total de 52.925 milions de pessetes. Per primera vegada a la història, el saldo net en aquesta partida cultural superà la barrera dels 50.000 milions de pessetes. Així, les exportacions assoliren els 74.001 milions de pessetes l'any passat, xifra que representa un 4'97 per cent més que al 1997. Per la seva banda, les importacions també han crescut un 1'72 per cent respecte de l'any anterior, situant-se en 21.076 milions de pessetes. Tot i crisis com la del mercat brasiler, Llatinoamèrica continua essent el primer destí del llibre espanyol. EPR.

• PATRIMONI

El misteri d'Elx va a Roma Una exposició sobre El Palmeral i el Misteri d'Elx, proposats a la candidatura de Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 1999, s'inaugurarà oficialment el proper divendres a la seu de l'Institut Cervantes a Roma. Sota el títol de Elx, una proposta per al patrimoni mundial, la mostra obrí les portes el 10 de juny i romandrà a la capital italiana fins el 18 de juliol. L'exposició es pot veure a dues sales de l'institut: a la primera, ubicada a la planta baixa, es troba l'àmbit del Palmeral; la segona, instal·lada al soterrani, acull tot el material referent al Misteri, com maquetes de la Basílica de Santa Maria o vitrines on s'han col·locat vestuari i elements d'atrezzo de la representació del Misteri d'Elx. EFE.

• GUARDONS

Premi Andalusia de Novel·la L'escriptor madrileny Benjamín Prado va resultar ahir guanyador de la XIV edició del Premi Andalusia de Novel·la per l'obra Zona roja. El president del jurat, el filòsof Emili Lladó, valorà la novel·la guanyadora per l'anàlisi que fa dels sentiments i per l'estil clar i precís, característiques que sempre han estat presents a les anteriors narracions de l'escriptor, de 38 anys, com a Raro, Nunca le des la mano a un pistolero zurdo o Alguien se acerca. La novel·la és una història coral de tres generacions d'una mateixa família. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.