muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Les cendres de Greta Garbo seran repatriades demà a Estocolom

Les cendres de l'actriu sueca Greta Garbo, conservades des del 1990 en els Estats Units, seran repatriades demà a Estocolm, nou anys després de la mort a Nova York de «La Divina». L'urna funerària que conté les cendres de l'estrella del cinema mundial serà enterrada a Skogskyrkogaarden, cementeri situat a Enskede, suburbi de la capital sueca, complint els desitjos de Gray Reisfield, neboda i única hereva de Greta Garbo.

Aquesta s'havia oposat fins ara a la repatriació de les cendres de la seva tia estimant que l'urna podria ser robada o profanada per alguns dels innumerables admiradors de la difunta actriu. Només vint persones han estat convidades a la cerimònia fúnebre, que serà celebrada per Caroline Krook, titular del bisbat luterà d'Estocolm. Entre elles figura Marita Ulvskog, ministra sueca de Cultura; Ingrid Dahlberg, directora del prestigiós Dramaten (Teatre Nacional de l'Art Dramàtic de Suècia), i Hans Ottosson, director de l'Institut suec de Cinematografia.

Cap amic de l'actriu no ha estat convidat a la cerimònia, que serà «simple, digna i breu», segons indicà Gunnar Olin, de l'agència Kreab, que representa els interessos de Gray Reisfield a Suècia. Però l'enterrament serà transmès en directe per la televisió pública.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.