nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Breus

• LITERATURA

Primera trobada sobre poesia Les fundacions Mies van der Rohe i Duques de Soria han organitzat per a avui i demà la «Primera Trobada sobre Poesia», a la qual participen entre altres els intel·lectuals Camilo José Cela, Pere Gimferrer i Antoni Tàpies. El programa de col·laboració entre ambdues fundacions pretén realitzar activitats culturals de forma conjunta, amb especial incidència a la poesia i a la música. El lloc que acollirà les taules rodones «Antoni Tàpies: Art Poètica» i «El Postisme» serà el pavelló Mies van der Rohe, a la barcelonina Avinguda Marquès de Comillas. A mode de benvinguda, el baríton polonès Jaroslaw Brêk oferí un recital inaugural.EPR.

• PATRIMONI

Les empremtes dactilars de Velázquez La confrontació de les empremtes que deixà Velàzquez als seus quadres amb les de les restes trobades a l'esglèsia de San PLàcid de Madrid poden ser determinants per comprovar si el cadàver trobat correspon amb el del genial pintor. Així ho va assegurar l'antropòleg forense José Manuel Reverte, encarregat per la comunitat de Madrid de realitzar els estudis als cossos que suposadament són de Diego Velázquez i la seva esposa. De moment, l'arqueòleg ha d'obtenir encara tots els permisos necessaris, amb l'objectiu de tenir autorització per poder analitzar les empremtes deixades per Velázquez a les pintures. Per Reverte, aquesta prova és molt més determinant que la de l'ADN. EFE.

• GUARDONS

Premi Nadal 2000 L'editorial Destino ha convocat l'edició del Premi Nadal 2000, al qual poden optar totes les novel·les inèdites escrites en castellà. Els originals han de tenir una extensió mínima de 150 folis, i es poden presentar a Edicions Destino fins al dia 30 de setembre. La dotació del premi, a banda de la publicació de les obres premiades, és de 3 milions pel guanyador i 1 milió de pessetes per a la novel·la finalista, totes dues quantitats en concepte d'avançament dels drets d'autor. A les darreres edicions del premi, el guardó ha estat guanyat per Gustavo Martín Garzo, Lucía Etxebarria, Carlos Cañeque i Pedro Maestre. Així mateix, ostenten el guardó escriptors tan destacats com Sánchez Ferlosio, José Maria Mendiola, Ana Maria Matute i Miguel Delibes. DdB.

• CONFERÈNCIES

Taula Rodona sobre Miquel Forteza Josep Massot i Muntaner, Joan Mas i Vives, Antònia Sabater i Vallespir i Pere Fullana s'encarregaran el proper dijous de presentar la figura de Miquel Forteza a través dels dos volums preparats recentment per Antònia Vallespir. Els dos llibres, Del meu temps I i Del meu temps II seran presentats el proper dijous dia 17 a les vuit del vespre, a la seu de la Societat Arqueològica Lul·liana. L'acte és organitzat conjuntament pel Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, la Societat Arqueològica Lul·liana, i el segell editorial on apareixen els volums, les Publicacions de l'Abadia de Montserrat. DdB.

• EXPOSICIONS

Centenari d'Emilio Freixas L'Obra Social Caja Madrid ha organitzat per primera vegada, en coincidència amb la commemoració del centenari del naixement d'Emilio Freixas, una mostra de l'artista en totes les seves facetes, especialment la d'il·lustrador. La mostra, que obre les portes el 21 de juny a Madrid, recorre els seus treballs en la il·lustració de publicacions periòdiques, contes clàssics, cartellisme, i historietes. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.