algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 18°
18°

Breus

• EXPOSICIONS

«Tirant lo món» El Centre de Cultura de Sa Nostra inaugura avui la instal·lació Tirant lo món, una obra amb la qual l'artista Benet Rossell denuncia el deteriorament de la terra. L'obra, que s'exhibirà fins al 28 d'agost al pati d'entrada i al jardí del centre, està conformada per set parts: «La gàbia de l'airecel», «Transgènics (cultius d'art)», «Tir al món», «Les quatre R», «El Món signat» i «Nostromón». Per a l'exposició presentada a Sa Nostra, el creador de Tirant lo món utilitza, a cadascuna de les propostes temàtiques que l'estructuren, llenguatges artístics com són l'escultura, el dibuix, la instal·lació, muntatge o els grafismes, que demostren que Benet Rossell és un dels artistes més polifacètics de l'art contemporani. DdB.

• ART

Roben un quadre de Matisse Un quadre d'Henri Matisse va ser robat ahir a la nit al museu que porta el nom del pintor a Niça, al sud de França, segons informaren ahir fonts policíaques. El quadre, naturalesa morta amb llibres, un oli pintat el 1890, va ser tret del seu marc amb un ganivet. La sustracció d'aquest llenç de dimensions reduïdes, 10x20 centímetres, va ser perpetrada ahir a primera hora del matí, poc després de l'obertura del museu, tot i que els funcionaris del centre no s'adonaren fins a les deu i quart. L'autor o autors del robatori varen aconseguir impedir que funcionàs el sistema d'alarma amb mitjans encara no aclarits.EPR.

Terrassa, ciutat modernista Terrassa formarà part d'una xarxa europea de ciutats modernistes conjuntament amb Viena, Praga, Budapest i Barcelona. Terrassa aportarà el patrimoni industrial del qual la ciutat conserva més d'un centenar d'elements i edificis, obra de l'arquitecte Lluís Muncunill, entre els quals destaquen peces com el Vapor Aymerich Amat i Jover. Terrassa conserva uns 130 elements recollits en el catàleg de Patrimoni Industrial. La xarxa de ciutats europees, que podria constituir-se oficialment l'any 2000, estarà integrada per Brussel·les (Bèlgica), Alesund (Noruega), Nancy (França), Edinburg (Anglaterra), Barcelona, Budapest (Hongria), Viena (Àustria), Riga (Letònia), Praga (República Txeca) i Lubliana (Estònia). EPR.

• INSTITUCIONS

Telefònica, al patronat Guggenheim Telefònica signà ahir un acord amb el Museu Guggenheim de Bilbao pel qual s'incorpora al patronat de la fundació de a pinacoteca, de la qual fins al moment era soci col·laborador. Amb aquesta iniciativa, la companyia participarà de la gestió del centre al llarg de cinc anys. Així mateix, en virtut d'aquest acord Telefònica podrà emprar certs espais del Guggenheim de Bilbao per a l'organització d'actes i associar la companyia a la imatge del museu.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.