algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

La Casa de Cultura esdevindrà clau en la dinamització de l'Arxiu de Mallorca

La remodelació s'ha projectat amb vista a la futura construcció de can Salas

59578
Els prestatges deixaran pas a nous espais per a l'Arxiu del Regne de Mallorca.

La Casa de Cultura de Palma es projecta com a edifici clau en la dinamització de l'Arxiu del Regne de Mallorca, que passarà a disposar de nous espais per a exposicions, emmagatzematge i sales de presentacions i actes.

Segons informà el director general de Cultura i Política Lingüística, Jaume Gil, l'edifici es troba actualment en projecte de remodelació, amb vista al moment en què la biblioteca de Sant Francesc, ubicada al primer pis del centre, passi a integrar el fons de la Biblioteca Pública de can Salas.

Les primeres actuacions d'aquesta remodelació són imminents. Es tracta del canvi de les cobertes i les obres a les canonades de l'edifici, convocades a concurs que va ser declarat desert. Tot i així, en dates properes aquestes obres seran adjudicades mitjançant concurs restringit, i es posaran en marxa amb una inversió de 30 milions de pessetes.

Aquestes obres, apuntà Gil, no afectaran la transformació estructural de l'immoble, «però ja ho tindrem fet». En canvi, sí hi ha en previsió projectes de transformació substancial. Entre ells figura el projecte per a la remodelació de l'estructura, que s'anirà fent paral·lelament a la construcció de can Salas. La idea, apuntà Gil, és evitar que s'acabin les obres de la Biblioteca i s'hagin de començar a la Casa de Cultura.

La remodelació s'ha traçat ja a grans línies. La primera planta es dedicarà a espais oberts al públic, entre ells sales de lectura, tenda, auditòrium i sales d'exposicions. A la mateixa planta s'ubicaran també les dependències tècniques, com despatxos, oficines i tallers, mentre que la planta superior es dedicarà a l'emmagatzematge de documents propis de l'arxiu. La intenció, explicà Gil, és incrementar els espais culturals de la ciutat potenciant i dinamitzant els equipaments actuals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.