cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

«Una guerra feliz» guanya la Taula a la millor pel·lícula del Festival de Menorca

El premi a la direcció fou per a Miguel Santesmases

La pel·lícula britànica Una guerra feliz ha estat finalment la triomfadora de la III edició del Festival Internacional de Cinema de Menorca, que s'ha duit a terme a Maó entre el 25 i 30 de maig.

Tot i la victòria del film interpretat per Richard Grant i Helena Bonham Carter, el jurat decidí atorgar la Taula a la millor direcció a l'espanyol Miguel Santesmases, autor de La fuente amarilla. També varen ser guardonat l'intèrpret d'aquesta cinta, Eduardo Noriega, i l'actriu francesa Sophie Marceau, protagonista de Marquise.

D'altra banda, cal destacar que en la festa de cloenda del festival es va entregar també el Gran Premi del Públic, que va correspondre al film de Santesmases La Fuente Amarilla, el qual va ser l'únic del certamen que gaudí dels aplaudiments dels espectadors en acabar la projecció.

El director madrileny va manifestar la seva satisfacció per aquest guardó i assegurà que és allò que més il·lusió li feia, perquè «els directors feim cinema per a la gent i és un honor que la gent et reconegui uns mèrits».

A la gala de cloenda i entrega de Taules varen ser-hi presents tots els rostres populars que durant la setmana han aportat al festival el punt just d'oci i de glamour a l'espanyola. Entre ells, el director basc Juanma Bajo Ulloa, que presentà el seu muntatge Ordinary Americans en la secció de curmetratges, però fora de competició; Elena Anaya (Lágrimas negras), Beatriz Rico, José Luis López Vázquez, Mònica Randall, José Luis Garci, Cayetana Guillén Cuervo, Simon Andreu (que fa uns dies va rebre la Taula al millor actor de l'any passat) i Antonio Jiménez Rico. Aquest darrer ha estat homenatjat en aquesta tercera edició del festival pel conjunt de la seva trajectòria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.