nubes dispersas
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
31°

Amnistia per a un sopar amb estrella

Representants de tots els àmbits socials i culturals de l'Illa no faltaren a la cita que reuní més d'un milenar de persones

Amnistia total i absoluta per a una nit amb estrella. En una vetlada que comença vint-i-quatre hores després del sus de la campanya electoral és d'agrair que els candidats polítics deixin enrere les guerres verbals i participin en un ambient de companyonia en els premis del Grup Serra. Tal volta els que més seriosament es varen prendre això varen ser Pilar Ferrer (la secretària popular del Parlament) i Andreu Crespí (diputat socialista), que arribaren junts al sopar. Però ells no varen ser els únics. El president Jaume Matas va arribar acompanyat de la seva esposa, Maite Areal. Els membres del Govern varen ser molts: la consellera de Presidència, Rosa Estaràs; de la Funció Pública, Pilar Ferrer; d'Educació, Manuel Ferrer; el de Foment, Joan Verger; Economia, Antoni Rami; Sanitat, Francesc Fiol, i Agricultura, Josep Juan Cardona, entre d'altres com l'eurodiputada Francisca Bennàssar, la pràctica totalitat de l'equip de Govern de Cort (Fageda, Feliu, Àlvarez, Llabrés, Pol, Crespo,...), el president del Consell Insular de Menorca, Cristòfol Huguet, la delegada del Govern central, Catalina Cirer o els batles Pere Rotger, Margalida Moner, Gaspar Oliver o Joan Muntaner.

La representació de la resta de partits polítics no va quedar enrere. Entre els polítics socialistes cal esmentar Francesc Antich, Antoni Diéguez, Francesc Triay, Antoni Roig o Josep Moll. Els nacionalistes també acudiren a la fita: el candidat a la batlia de Palma, Sebastià Serra; el president de la Comissió de Cultura del CIM, Damià Pons; Pere Muñoz o Catalina Cañellas.

La presidenta del CIM, Maria Antònia Munar, Ferran Trujillo, Maximilià Morales o el batle de ses Salines, Antoni Caldentey, varen ser els membres d'Unió Mallorquina presents a l'acte. Eberhard Grosske, candidat per EU va comparèixer a l'acte sol i va ser un dels únics homes que no va optar per vestit jaqueta.

Deixant de banda la política, ens endinsarem en el món de la cultura, profusament representat amb Aurelio Torrente, de la Fundació Miró, els galeristes Joan Oliver «Maneu», Pep Pinya, Maria Lluc Fluxà,...; els artistes Maria Carbonera, Menéndez Rojas, Natasha Zupan, Teresa Matas, Francisca Martí, Jaume Mir (que va voler saludar Michael Douglas, parlant amb un anglès fluïd), Ramon Canet, Glòria Mas, Maria Lluïsa Magraner, ...; els escriptors Antònia Vicenç, Margalida Capellà, Llorenç Capellà, Guillem Frontera, Lluís Maicas, Miquel Segura, Miquel Ferrà,... amb els editors Francesc Moll, Lleonard Muntaner i Antoni Pons, de Di7.

El rector de la Universitat, Llorenç Huguet, va arribar acompanyat de la seva dona, Grace, poc donada a fer-se fotografies. Però ell no era l'únic del món universitari: els professors Jaume Sureda, Joan Mir, Llorenç Valverde, Joan Rita (com a president del GOB), així com la cap de premsa, Macamen Colom, hi eren presents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.