algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
19°

I Fiamminghi reclama la Coral Universitària per a la inauguració de l'Auditori d'Oviedo

La Coral és l'únic grup espanyol que pren part en un programa de primeres espases

101442
Els membres de la Coral Universitària viatjaran a Ovierdo dimecres que ve.

Dia 29 d'abril, l'Orquestra Simfònica del Principat d'Astúries amb el cor de la Fundació Príncep d'Astúries inauguraven l'Auditori Palau de Congressos Príncep Felip. Aquesta és, fins ara, la participació espanyola en una programació que ha contractat els noms més importants del panorama musical mundial: els Virtuosos de Moscou, The Academy of Ancient Music, la Philharmònica de Londres amb noms com Leon Maazel, Ricardo Mutti o l'orquestra de l'Scala de Milà.

I Fiamminghi, una de les millors orquestres europees, actua dijous sota la direcció de Rudolh Werthen fent La creació, de Haydn. Per recomanació de Werthen, la Coral de la Universitat de les Illes Balears serà l'encarregada de posar la veu (amb els solistes), a aquesta obra del repertori clàssic. El mestre coneix la formació balear perquè el 1995 va dirigir-la amb el mateix programa a La Maestranza de Sevilla, uns concerts que, ara, Joan Company, director titular de la coral, qualifica de memorables i dels quals en remarca la crítica, que va dir que «ja coneixem la Coral Universitària de la UIB que, malgrat no ser professional, pot fer recomanacions a algunes formacions que sí que ho són».

La seixantena curta de cantaires partirà dimecres de cap a Oviedo, tenint només dues preses de contacte amb la resta de músics, «com els cors professionals», segons comenta Company.

Aquesta és una de les fites més importants del curs per als membres de la Coral Universitària, que ja va acudir a Madrid, a l'Auditori Nacional, a interpretar El pessebre, de Pau Casals, i a Tenerife per enregistrar, amb la Simfònica d'aquella illa, Amerindia, amb música d'Heitor Villalobos i amb la batuta de Víctor Pablo Pérez.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.