algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Cannes ovaciona «The Straight Story», la pel·lícula de David Lynch

El premi de la Setmana de la crítica va ser per al film d'Iciar Bollain

Deixant a una banda el gust per l'insòlit i el violent, el director nord-americà David Lynch ha enfocat la lent de la seva càmara a la història real del viatge que féu un ancià muntat en un tractor per anar a veure el seu germà malalt. El públic que assistí ahir a l'exhibició de The Straight Story (La història d'Straight) en el marc del Festival de Cinema de Cannes féu una gran ovació en peu a aquesta brillant candidata a la Palma d'Or, el màxim guardó de l'esdeveniment.

El film, el tema del qual és el perdó, segueix Alvin Straight, de 73 anys, que viatjà durant sis setmanes pels estats de Iowa i Winconsin el 1944 sobre un atrotinat tractor la velocitat màxima del qual era poc més de sis quilòmetres per hora.

Straigth vol que el seu germà Lyle el perdoni. La ruptura entre ells es produí quan caigué en la beguda després de lluitar a França a la Segona Guerra Mundial.

La pel·lícula espanyola Flores de otro mundo de la directora i actriu Iciar Bollain guanyà ahir el premi Mercedes-benz al millor llargmetratge de la Setmana de la crítica, secció paral·lela del Festival de Cannes. És una commovedora pel·lícula que tracta, amb talent i sensibilitat, dos problemes socials de l'Espanya actual: la desertificació del camp i també la vida dels immigrants il·legals llatinoamericans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.