algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

Intèrprets i directors presentaren «Samson et Dalila»

L'obra s'estrena el 26 de maig al Teatre Principal

78658
Els intèrprets de l'òpera «Samson et Dalila», juntament amb els directors. | T. AYUGA.

Un constant duel entre els dos personatges protagonistes, un tenor, Samson (Carlos Moreno, i una mezzosoprano, Dalila (Dolora Zajic), amb unes àries i duets d'incomparable bellesa. Seducció, traïció, una venjança i unes llàgrimes més fortes que el poder. El Teatre Principal posa a l'abast del públic un títol molt important dins el panorama de l'òpera, de la categoria de repertori. El proper dia 26 de maig s'estrena Samson et Dalila. Cantants i directors parlaren d'aquesta gran producció, una proposta avantguardista que «només es pot jutjar després d'haver-la vista», explicava Stefano Poda, director d'escena i responsable dels dissenys.

El repertori és de luxe, una de les mezzosopranos més importants del món "que ja va mostrar les seves qualitats a Mallorca amb Don Carlo", la cantant americana Dolora Zajic, que també s'estrena en el rol de Dalila. «És un personatge complicat, no només sexy. És una dona que cerca la venjança, allò important és ferir Samson en el seu poder».

Carlos Moreno, un tenor murcià amb una impressionant trajectòria musical, assumeix el rol de Samson. «És difícil. No només per la vocalitat, sinó perquè en el primer acte és un líder fanàtic, un home poderós, amb la força que li dóna Déu. Quan s'enamora, passa a ser una persona de carn i ossos i sap que està traint el seu Déu. En el tercer acte hi ha un altre canvi vocal, és un discurs musical, trist, lent, amb remordiments. Aquests canvis de color, de caràcter, és allò que ho fa difícil».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.