algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Companyies que participen en el I Festival aposten per un públic de tota edat

'El teatre de teresetes viu una expansió molt diferent a la social dels anys 70'

No hi eren tots els que són. Ahir matí, a l'hora de fer la presentació de les companyies nacionals i internacionals que prenen part al Primer Festival Internacional de Teatre de Teresetes de Mallorca, faltaven les companyies que ja feien les representacions a la Part Forana i Jordi Bertran, director de la companyia del mateix nom, que venia des de Segòvia, on havia pes part en un festival de títeres.

Els membres de les companyies presents, com ara La cònica/Lacònica, La Fanfarra o Migjorn es varen mostrar gairebé sorpresos de l'èxit de convocatòria que va tenir el primer dia del Festival, una convocatòria que pretén demostrar que les teresetes no són només per als infants, sinó per a tota la població.

Tots els presents es mostren convençuts que el món del teatre de guinyol està en plena expansió: «Als anys 70, les teresetes varen néixer dins un moviment sociològic, amb una càrrega social molt forta, basta veure l'exposició sobre s'Estornell que hi ha a la galeria Efímera. Ara, les títeres han tornat amb força, però com a teatre de títeres, podent haver-hi col·laboracions amb el món de les arts molt interessants», asseguren els membres de companyies que treballen amb tècniques tan diferents com les ombres, les teresetes de fil, les mans nues o els guants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.