cielo claro
  • Màx: 22.41°
  • Mín: 13.08°
22°

El Centre Cultural Pelaires commemora el 30è aniversari amb l'obra recent de Tàpies

L'artista declarà que «no és necessari que l'art sigui tant al carrer, sinó als seus temples»

73438
Antoni Tàpies, a Palma. | J.TORRES.

Una cinquantena d'obres d'Antoni Tàpies s'afegeixen avui vespre a la commemoració del trentè aniversari del naixement del Centre Cultural Contemporani Pelaires. La mostra és la segona que s'organitza per celebrar aquesta data significativa, que clourà amb una exposició dedicada a Miró.

Arribat a Mallorca per assistir a la inauguració, Antoni Tàpies confessà ahir que no es considera artista de ruptura. Afirmà que continua treballant de forma experimental, posant-se sí mateix en la posició de l'espectador, amb l'afany de depuració i d'arribar a l'ideal de «representar tot l'univers en una pinzellada», que tanmateix no aconsegueix: «sempre he de corregir, però això m'estimula».

Tàpies, que esmentà el seu desconcert en sentir parlar del seu «lideratge» en l'ambit de l'art actual, es mostrà contundent en expressar la seva opinió sobre la difusió de l'art: «amb els anys m'he adonat que no és tan necessari que l'art sigui al carrer». Equiparant l'obra d'art a «una flor que trepitgen», Tàpies declarà que «cal que les obres siguin als seus temples, i que la gent vagi allà a gaudir-ne. Tampoc no és imprescindible que les masses les coneguin de cop».

Tàpies no dubtà a esmentar els avantatges que les obres siguin en mans de col·leccionistes privats, al·legant que, per exemple, «els multimilionaris donen obres als museus», així com possibiliten que les obres siguin vistes «per molta gent» que els visita.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.