muy nuboso
  • Màx: 11.56°
  • Mín: 7.77°
11°

Ramon Canet: «Visc la pintura com una aventura personal i emotiva»

L'artista torna a exposar obra recent a Mallorca després de nou anys

91354
La mostra de Canet inaugurarà la Fundació Mattias Kühn.

Set pintures de gran format i una sèrie de gravats conformen la mostra que demà vespre inaugurarà l'espai expositiu de la nova Fundació Mathias Kühn. La inauguració, que suposarà el naixement d'aquesta entitat, constitueix el retorn de Ramon Canet a les sales de Mallorca, després de nou anys sense cap exposició d'obra recent.

Canet, que exposà per darrer cop obra nova a Pelaires, aplega a la mostra un tipus d'obra mai no exposada a Mallorca. Es tracta de quadres inèdits, en la mateixa línia dels exhibits a la galeria Pilar Parra de Madrid el passat gener, que donen testimoni de l'evolució patida per la gestualitat i abstracció característica de l'artista.

Segons explicà Canet, un dels trets més acusats a les pintures és el joc amb l'estètica de les proporcions, simptomàtica d'una recerca d'equilibri i harmonia a la composició. «És elemental preocupar-se de les proporcions. També de les subtileses: el suport, el format, el tipus de superfície on es pinta,... Un quadre pot perdre la importància en qüestions de subtilesa».

L'atenció, la diposita essencialment en el procés de realització: «Una idea pot ser molt bona, però la realització és determinant». Per això, es «fica» en el procés, viu i íntim, a l'«aventura personal i emotiva» de la seva pintura, que viu a expenses de les modes i els circuits comercials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.