muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.26°
12°

Tomeu Quetglas: «Només puc fer la poesia en la meva llengua»

El músic Tomeu Quetglas ha enregistrat una maqueta que presenta a València

«Només puc fer poesia en la meva llengua, per això cant en català. També per ecologisme cultural i per les ganes de mantenir viva la cultura d'aquí». Així parlava Tomeu Quetglas, el cantautor mallorquí que ha enregistrat una maqueta amb quatre cançons i que presenta els propers dies 13, 14 i 15 de maig a la Universitat de València i a Xàtiva. Quetglas està acompanyat de tres músics més: Josep Sastre, flauta travessera, Miquel Jaume, baix elèctric i Bastian Pohle, a la guitarra. Aquest és l'inici d'una formació estable.

El món encara es mou són cançons d'autor, amb les arrels molt treballades, suaus, tranquil·les i amb influències de blues, de rock i molt melòdiques. «Les lletres parlen del món actual des d'una visió crítica, però sempre hi veig una sortida positiva, són cançons molt sentimentals, intimistes. Expressen el que jo sent», va dir el cantautor.

Tomeu Quetglas va començar la seva trajectoria musical en solitari ara fa dos anys. Ara comença una nova etapa i la intenció és consolidar-se com a grup. «Per a la gent que s'inicia dins aquest món i es vol fer un lloc és dur perquè els cercles estan molt tancats i sobretot la musica en català està arraconada dins un estil concret. De cara a les institucions hi hauria d'haver més locals i una programació estable. Hi ha una sortida minsa a Mallorca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.