nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Deu mil espectadors trien «La vida és bella»

La versió en català de la pel·lícula de Benigni bat els rècords d'aforament en horari comercial

98572
Una instantània de la pel·lícula, amb Nicoletta Braschi i Roberto Benigni.

Ha estat un rècord anunciat. El mes de març, quan ja s'anava per 4.600 espectadors, tot apuntava que La vida és bella batria totes les xifres anteriors referents a pel·lícules en català en horari comercial. I així ha estat. Un rècord absolut. De moment, i la pel·lícula continua encara projectant-se, ja són 9.705 espectadors els qui han escollit la versió en català de l'oscaritzada història de Benigni.

«Deixant de banda les pel·lícules de Disney, que es projecten en sessions matinals subvencionades per a escolars, sense dubte és la pel·lícula més taquillera en català amb diferència», explicà Margalida Salom, del cinema Rívoli, única sala on se'n projecta la versió catalana des de final de febrer.

Per fer-nos millor la idea, l'anterior pel·lícula en català més vista (també en el cinema Rívoli) va ser The boxer. Aquest film de Jim Sheridan protagonitzat per Daniel Day Lewis, i que com La vida és bella comptà amb una butlleta de descompte per als lectors de Diari de Balears, va ser vista per 4.600 espectadors.

A l'èxit de La vida és bella hi han col·laborat diversos factors. Per una banda la qualitat, la popularitat, de la fàbula de Benigni. També cal destacar l'interès del responsable del Rívoli, Sebastià Salom, perquè s'estrenàs aquí una de les escasses còpies en català. Un interès que no sempre s'aconsegueix i que, evidentment, és un factor imprescindible. Tot això, unit a la gran promoció que suposà per al film uns premis com els universals Òscar, féu que La vida és bella hagi estat el gran èxit del cinema en català en horari comercial a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.