algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

Breus

• LITERATURA

Les Gloses de Pere Gil A les vuit i mitja d'ahir al vespre, a la Biblioteca del Casal de Cultura d'Inca, es presentà el darrer llibre de gloses de Pere Gil, El Glosador Agermanat. L'acte de presentació comptà amb la presència de Gabriel Pieres i de la regidora de Cultura del municipi, Joana Rosselló, a més de l'autor del volum, que avançà que es troba en preparació d'un nou llibre de gloses eròtiques i pornogràfiques. Amb la presentació del volum, l'Ajuntament d'Inca encetà el programa d'activitats previstes per la Festa del Llibre. La propera, que tindrà lloc divendres, serà per presentar el darrer treball de Caterina Valriu entorn de les rondalles mallorquines. DdB.

• EXPOSICIONS

Art Jove 99 Demà, a les vuit del vespre, s'inaugurarà al Casal Balaguer de Palma l'exposició d'Arts Plàstiques «Art Jove 99». Enguany s'han presentat un total de 74 obres al certamen, 50 en la modalitat de pintura i 24 en la d'escultura. Pel que fa a la procedència de les obres presentades n'hi ha 63 de Mallorca, 3 de Menorca i 8 d'Eivissa. Les obres seleccionades, un total de 29, corresponen a 19 obres pictòriques i 10 d'escultòriques. L'acte d'inauguració comptarà amb la presència del director general de Joventut i Família, Antoni Pastor. DdB.

• RECONEIXEMENTS

Miquel Martí i Pol El poeta català Miquel Martí i Pol fou ahir investit doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en un acte d'hora i mitja de durada en què destacà el discurs de l'escriptor, llegit per la seva filla Mari Àngels, que glossà la vocació de l'autor per la poesia, la influència en la seva vida de l'esclerosi múltiple que pateix des dels anys setanta i el record dels escriptors catalans que més l'han ajudat a la seva vida i la seva obra. Martí i Pol ha estat apadrinat en el doctorat per Jaume Aulet, professor de Filologia Catalana de la UAB, que va glossar la seva obra. L'acte va ser presidit pel rector de la UAB, Carles Solà.EPR.

• GUARDONS

Biblioteca Breu Seix Barral L'escriptor mexicà Jorge Volpi guanyà ahir el premi literari Biblioteca Breve amb la novel·la En busca de Klincsor. Al guardó, convocat per l'editorial Seix Barral i dotat amb un milió de pessetes, es van presentar un total de 386 originals, la major part procedents d'Espanya i Llatinoamèrica. Jorge Volpi, nascut a Mèxic el 1968 i llicenciat en Dret i Filologia Hispànica, ha obtingut el guardó amb una novel·la ambientada a l'Alemanya nazi. La novel·la recrea el paper que jugà la ciència durant el nazisme i reflexiona sobre l'atzar al segle XX, relacionant els esdeveniments polítics i científics. L'obra reflecteix el dilema moral dels científics que treballaven a la indústria bèl·lica nazi, especialment a la fabricació de la bomba atòmica.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.