cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Revisitant Pessoa

El centre de cultura Sa Nostra dedica al poeta portuguès un cicle de quatre conferències

Pessoa, sempre Pessoa. Com un referent cultural ineludible de la poètica moderna, Pessoa sempre sorgeix, pren vida, es converteix en el protagonista. Ara li torna a tocar el torn. El Centre de Cultura de Sa Nostra ha organitzat un cicle de conferències que sota el títol de Fernando Pessoa i la Modernitat proposa una revisió d'aquest autor que tanta importància ha tingut per a la poesia occidental.

Els professors Perfecto Cuadrado, Nicolás Extremera Tapia i Basilio Losada seran els encarregats de lloar la figura del poeta i explicar alguns dels trets característics de la seva obra. Cuadrado, professor de Filologia gallega i portuguesa de la UIB, farà una revisitació de Pessoa dia 2 de març, donant inici al cicle. Extremera relacionarà el poeta amb la revista Orpheu i Losada el relacionarà amb la modernitat.

Per la seva part, el poeta Ponç Pons farà una lectura seleccionada dels poemes signats per alguns dels heterònims que féu servir Pessoa.
Perfecto Cuadrado va explicar en el decurs de la presentació del cicle que «si bé en els anys 80 hi va haver un boom de Pessoa, que és quan va ser realment divulgat i traduït i va esdevenir un referent cultural occidental que em va fer afirmar que Pessoa és el gran poeta de la modernitat, extrem que mantenc, és ara quan a Portugal torna a haver-hi un interès molt gran per la seva obra, que s'està reeditant i que s'està tornant a fer conèixer. Estan sortint papers nous, documents fotogràfics i traduccions dels poemes que va escriure en altres llengües. És per això que hem pensat que és un bon moment per revisitar Pessoa, una referència imprescindible».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.