nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
17°

José Luis Garci i Carlos Saura entren a la recta final dels Òscar de Hollywood

Dos cineastes espanyols, José Luis Garci i Carlos Saura, han aconseguit situar les seves cintes entre les cinc que opten a l'Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

La pel·lícula de José Luis Garci «El abuelo» competirà representant a Espanya i en una carrera en la que aquest cineasta podria aconseguir el seu segon Òscar després d'haver-lo obtingut en 1983 amb «Volver a empezar». L'any següent Garci va tornar a ésser candidat amb el premi a la millor pel·licula de parla no anglesa amb «Sesión continua», i competí, una altra vegada, el 1988 amb «Asignatura aprobada».

«El abuelo» assolí tretze candidatures en la passada edició dels Goya, dels quals només obtingué el de millor actor, per a Fernando Fernán Gómez.

D'altra banda, Carlos Saura competirà amb la pel·lícula «Tango» en representació d' Argentina, degut a que la cinta és una coproducció hispanoargentina. Dura va ser la polèmica a ambdós costats de l'Atlàntic per a considerar quin d'aquests dos països la presentava a Hollywood.

El cinema de Carlos Saura ha estat àmpliament guardonat en els diferents certàmens europeus, però només aconseguí arribar a la recta final dels Òscar el 1984 amb «Carmen».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.