algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

És Plutó un planeta?

Després d'unes setmanes de debat intens, l'exigent Unió Astronòmica Internacional (UAI) va decidir mantenir el rang de planeta a Plutó, rebutjant la proposta d'aquells que desitjaven relegar-lo al «vulgar» estatus d'asteroide.

Aquest delicadíssim problema es va iniciar ara fa tres setmanes amb la proposta d'una de les comissions de la UAI, entre les atribucions de les quals nomena i classifica els cossos celests a mesura que són descoberts.

En base a sòlids arguments científics, els experts desitjaven esborrar Plutó de la llista de planetes i col·locar-lo en la categoria d'objetes transneptunians o planetes menors, igual que algun dels 10.000 asteroides i grups de cometes que poblen el cinturó de Kuiper, més enllà de l'òrbita de Neptú.

En aqueixes condicions, la proposta de reclassificació elevada davant la UAI va tenir l'efecte d'una bomba. En una declaració, l'Associació Nord-americana d'Astronomia (AAS) creu que hi ha «poca justificació científica o històrica per una decisió que sens dubte serà rebuda per la comunitat científica i el públic com un desclassament de Plutó».

El Washington Post ha estat un dels mitjans que ha entrat en la polèmica prenent part per la no-degradació, ja que indica que si Plutó fos degradat, la cultura nord-americana se'n ressentiria. El motiu? el ca de Mickie Mouse, Pluto. Si no fos un planeta Plutó, el ratolí l'hauria batiat amb el nom d'un tros de fems espacial?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.