nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:
18°

Breus

• MUSEUS

El MoMA de Nova York s'amplia El Museu d'Art Modern de Nova York (MoMA) anuncià ahir que pretenia absorbir el PS1, el principal centre d'art contemporani de la ciutat. Els directors dels dos establiments han signat una carta d'intencions en què es preveu la seva fusió d'aquí a dos mesos. «Encara que el PS1 esdevengui part del MoMA, mantindrà la seva independència artística, el seu lloc únic i el seu caràcter com la primera institució del seu gènere que és als Estats Units», resaltà Glenn Lowry, director del MoMA. El PS1, museu municipal situat des del 1971 en una antiga escola de primària del barri de Queens, reobrí les portes el 1997 després d'importants reformes i es presentà com una galeria d'art d'«avantguarda». EP.

Més protecció contra els robatoris La Comissió Nacional de Museus de Dinamarca ha reclamant que es reforci la protecció dels museus, després que fos robat l'únic quadre de Rembrandt autentificat que hi havia al país. El Retrat de dama de Rembrandt (del 1632) i un Retrat d'un jove del pintor venecià Giovanni Bellini (1500), exposats al museu Nivaagaard Malerisamling (al nord de Coppenhaguen), foren robats divendres en ple dia. Fou el robatori de quadres més importants registrat mai a Dinamarca. AFP.

• EXPOSICIÓ

Fotografies i objectes de Ganivet Una col·lecció de fotografies, manuscrits inèdits, dibuixos, cartes i objectes personals evoquen, en una exposició que s'inaugurà ahir a la Biblioteca Nacional, la vida turmentada de l'escriptor granadí Àngel Ganivet (1865-1898), que se suïcidà als 33 anys llençant-se al riu Dvina. L'exposició, que forma part de les commemoracions del 98, recorre l'itinerari seguit per Ganivet «des de la seva Granada natal fins les ciutats en què va viure pel seu càrrec de cònsol: Amberes, Helsigfors (actual Helsinki) i Riga», assenyalà el comissari de l'exposició, Antonio Gallego-Morell, catedràtic emèrit de la Universitat de Granada. EFE.

Capa i la Guerra Civil L'exposició Capa: cara a cara, que s'inaugurà ahir al Museu Reina Sofia, recull 150 instantànies captades per l'objectiu del fotògraf que millor va saber reflectir el dia a dia de la guerra civil espanyola. Milicians i milicianes al front, la vida a la rereguarda, imatges en blanc i negre tràgiques i alegres, desafien el pas del temps i sorprenen el visitant per la seva força i proximitat. Entre elles, la Muerte de un miliciano, la fotografia de Capa que va donar la volta al món. Hi va haver un moment als anys setanta que es digué que aquesta imatge era un muntatge, suposició que quedà desmentida en conèixer-se la identitat de l'home mort: Federico Borrell, que va caure a Cerro Muriano el 5 de setembre del 1936. EFE.

• INTERNET

Nou cercador d'Enciclopèdia Catalana Enciclopèdia Catalana ha posat en marxa un nou cercador a Internet. Picant l'adreça www.cercador.com es podrà accedir a aquest servei de recursos universals seleccionats, indexats, documentats, valorats i comentats per un equip de professionals rigorosos. El nou cercador és gratuït que ja té més de 12 mil webs registrades i que pretén acabar aquest any 1999 amb 30 mil gràcies a l'exhaustiva feina de selecció d'un equip de quinze redactors. El cercador, que fa èmfasi en els recursos produïts en català, és un servei més que ofereix Catalunya en línia, la plataforma del Grup Enciclopèdia Catalana a la xarxa Internet. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.