nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 12°
14°

L'Associació d'Internautes xifra en un 80% el seguiment de la vaga

La vaga és secundada a França, Suïssa, Itàlia, Portugal, Holanda, Grècia i Polònia

L'Associació d'Internautes ha xifrat en un 80% el seguiment de la vaga que aquesta organització va convocar per ahir per protestar per les «abusives tarifes telefòniques» que les operadores imposen als usuaris de la xarxa.

Segons va dir el president d'aquesta associació, Víctor Domingo, en relació al diumenge 10 de gener, la utilització de la xarxa d'Internet va ser ahir a Espanya un 80% més baixa que aquell dia, encara que en alguns casos, com en el servei de notícies o en el de correu electrònic, aquest percentatge superi el 95%.

A més a més, comentà Domingo, Infovia Plus «ens ha donat una mà», ja que el seu «deficient funcionament» "una altra de les causes de la protesta" també «ha fet enfadar els proveïdors».

Els més de 2'5 milions d'internautes varen ser convocats ahir a una vaga de no connexió a Internet en protesta per les tarifes telefòniques, en coincidència amb la jornada de mobilització desenvolupada també ahir a països europeus com França, Itàlia, Portugal, Suïssa, Holanda, Grècia i Polònia.

A Espanya es persegueix la reducció dràstica de les tarifes en totes les franges horàries, una tarifa plana i barata que permeti l'accés a tots els ciutadans sense distinció de classe o lloc de residència, l'eliminació de la taxa d'establiment de la telefonada i la posada en servei de tecnologies d'accés que permetin el desenvolupament ràpid i de qualitat.

També es volia protestar pel deficient funcionament d'Infovia Plus i els continus talls en la connexió, la baixa velocitat i problemes per enviar i rebre el correu electrònic, o la impossibilitat de connexió, entre d'altres. La d'ahir va ser la tercera vaga d'aquestes característiques que es convoca a l'Estat, però la primera convocada de manera conjunta amb altres països europeus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.