cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Els nins cantors de Sant Francesc i L'Harpa d'Inca, per Llatinoamèrica

«Volem ser solidaris perquè el món sigui més just». Sor Magdalena Fiol, germana franciscana de la Misericòrdia, explica d'aquesta manera el concert que demà a la nit tindrà lloc a la basílica de Sant Francesc, a Palma i al qual posaran veu els Nins Cantors i els membres de l'orfeó l'Harpa, d'Inca. El programa, eminentment religiós, repassarà temes del repertori clàssic (Bach, Haendel, Elgar, Franck) i també del més proper a la terra (Pau Casals i Antoni Martorell).

En un moment del concert, d'entrada gratuïta, els nins cantors sol·licitaran la solidaritat dels assistents, «els ajuts que poguem obtenir-ne aniran destinats a infants com els cantors, a nins que viuen a Bolívia i a Perú», assegura sor Magdalena.

Per què Bolívia i Perú? Les franciscanes han aprofitat l'avinentesa que hi ha a Mallorca amb monges que desenvolupen la seva feina fent un curs a Pina. «Així, la gent sabrà quines mans reben la seva solidaritat», assegura sor Magdalena.

Les germanes franciscanes no treballen per fer grans obres arquitectòniques. La seva tasca és al costat de la gent, treballant de valent perquè les zones més deprimides s'humanitzin, perquè la gent aprengui a ser gent. Aquesta labor, emperò, ha de tenir un suport material. «Als centres de salut, a les escoles,... cada dia necessiten material per poder dur a terme els seus projectes. Material sanitari i escolar es converteixen també en eines de primera mà». El material també es fa present a l'hora de capacitar persones que sempre han viscut molt allunyades de nuclis urbans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.