cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Mor l'escriptor Gonzalo Torrente Ballester

L'autor de 'Los gozos y las sombras' tenia 88 anys

L'escriptor Gonzalo Torrente Ballester ha mort avui a Salamanca. L'autor, de 88 anys d'edat, va morir sobre les 8.00 hores del matí a la seva casa de la capital del Tormes.

De caràcter independent i solitari i dotat d'un refinat sentit de l'humor notori fins els seus darrers dies, l'autor d'obres tan significatives com «La saga-fuga de J.B» o «Los gozos y las sombras», compartí durant gran part de la seva vida l'ensenyament i la creació literària, i si qualque vegada va arribar a afirmar que no estava segur de ser un bon escriptor, no tenia dubtes de què havia estat sempre un excel·lent professor.

La seva obra literària es va veure recompensada amb els guardons més destacats que es concedeixen als escriptors en llengua espanyola: el Cervantes (1985), Príncipe de Asturias (1982, i compartit amb Miguel Delibes), Nacional de Literatura (1939 i 1981), Ciutat de Barcelona per a novel·la (1972) per «La saga-fuga de J.B.» i el Planeta (1988) per la seva obra «Filomeno a mi pesar», entre molts altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.