algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Breus

• ART

Un rembrandt polèmic, a exposició Un quadre comprat el 1980 per un historiador d'art del Quebec i que alguns experts atribueixen a Rembrandt serà present per primera vegada en una exposició al públic a partir del pròxim 22 de gener, en el marc de l'exposició del Mobile Museum of Art d'Alabama (Estats Units) dedicada al pintor holandès. Georges Boka comprà el quadre, pintat amb l'estil de Rembrandt, per cent dòlars canadencs el 1980 a un antiquari de la regió de Montreal. AFP.

Giacometti, a Bilbao Quaranta-nou obres de l'avantguardista suís Alberto Giacometti (1901-1966), entre elles 47 litografies i dues escultures en bronze, s'exposen des d'ahir per iniciativa de la Fundació BBK. La mostra, que romandrà oberta fins el 28 de febrer, es nodreix sobretot dels fons del col·leccionista i galerista parisenc Adrien Maeght. EFE.

Els «falsos» van gogh La polèmica sobre els falsos van gogh es va revifar a França quan falten menys de dues setmanes per a l'obertura de l'exposició Un amic de Cezanne i de Van Gogh: el doctor Gachet (1828-1909) en la galeria nacional del Grand Palais de París. I, malgrat això, l'exposició de les cent cinquanta obres "pintures, dibuixos i gravats", que varen pertànyer a la família Gachet i que seran presentades del 30 de gener al 26 d'abril, tenia precisament per objectiu fer conèixer tot el possible una col·lecció, de la qual certes obres són qüestionades. AFP.

Francisca Martí triomfa a Miami L'obra que l'artista sollerica Francisca Martí s'ha enduit a Miami per exposar-la ha agradat molt al públic d'aquesta ciutat de Florida. Segons les darreres informacions, l'obra de ceràmica ha estat la que més ha captivat els ciutadans interessats en l'art. Precisamemt aquesta mena de treballs de l'artista ha estat, enguany, un dels obsequis de Nadal del Grup Serra. Francisca Martí mostra de cada dia unes condicions més fermes per ser fer-se una carrera en l'àmbit mundial. DdB.

L'AaVib, a Bilbao L'Associació d'Artistes Visuals de les Illes viatja a l'encontre que sota el títol Posiciones. Las condiciones de las artes visuales en el estado español, a debate, tindrà lloc a Bilbao els dies 21, 22, 23 i 24 de gener. Fa molts anys que no es fa a Espanya un encontre d'aquestes característiques en què s'estableix un debat, un diàleg i una reflexió al voltant de diferents temes i aspectes de l'àmbit artístic a Espanya com són l'ensenyament, la distribució, les administracions... DdB.

• ARQUITECTURA

Premi Mies van der Rohe Norman Foster, José Rafael Moneo i Renzo Piano són alguns dels arquitectes els projectes dels quals han estat seleccionats com a finalistes pel jurat del VI Premi Mies van der Rohe d'Arquitectura Europea, que es va reunir el cap de setmana passat a Barcelona. EFE.

• LITERATURA

«La Celestina», sense presència divina L'escriptor Juan Goytisolo va dir ahir que La Celestina, el centenari de la qual se celebra actualment, és la primera obra en què no es menciona ni Déu ni la Providència. Ahir matí es va presentar en el Cercle de Belles Arts de Madrid un cicle de conferències la primera de les quals serà pronunciada per aquest escriptor, entorn al V centenari de La Celestina. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.