nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

L'horror i la tendresa de la infància

La Casa de Cultura de Palma acull des d'ahir l'exposició de fotografies «Els nins de la guerra»

Els nins de la guerra, l'exposició creada per l'ONG Save the Children, ha arribat a Palma. La col·laboració entre el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament a les Illes, l'STEI, i la Conselleria de Cultura ha fet possible que la mostra fes una aturada a la nostra ciutat i s'inauguràs ahir a la Casa de Cultura, un escenari en el qual romandrà fins a final d'aquest mes.

L'objectiu d'aquesta exposició és el de mostrar de manera gràfica la situació dels drets de la infància arreu del món, fent incidència en les seqüeles que els conflictes bèl·lics provoquen en els nins i nines.

El secretari general de l'STEI, Pere Polo, va qualificar ahir l'exposició d'«un viatge fotogràfic per l'horror i la tendresa» que vol ser un revulsiu per provocar que tots aquells estudiants que la visitin reflexionin sobre la situació dels nins a molts països, agreujada per la presència de la guerra al seu voltant.

Els nins de la guerra és una exposició col·lectiva en què es recullen quaranta-tres fotografies fetes per deu destacats professionals gràfics (Chema Barroso, Miguel Berrocal, Alejandro Carra, Agustín Catalán, Àngel Colina, José Luis Cuesta, Manuel Charlon, Corinne Dufka, Ramón Jiménez i Eduardo Urdangaray), un recorregut pels conflictes bèl·lics que han esdevingut al llarg dels darrers deu anys a tretze països d'Europa, Llatinoamèrica, Àfrica i Àsia, com ara a Bòsnia, El Salvador, Argèlia, Tailàndia o el Zaire.

La mostra és un més dels actes que s'emmarquen al programa dels actes escolars commemoratius del 50è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Un dels aspectes que es volen destacar és la situació dels drets de la infància, la Convenció dels quals encara no ha estat ratificada ni per Somàlia ni pels Estats Units.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.