nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Blau reedita el disc doble «Chopin en Mallorca», interpretat per Ilan Rogoff

Commemora el 150è aniversari de l'estada del compositor a Mallorca

Chopin en Mallorca és el títol de l'obra integral d'aquest autor feta a l'hivern entre 1838 a 1839 durant la seva estada a l'Illa. La discogràfica Blau ha volgut reeditar aquesta obra interpretada al piano per Ilan Rogoff en commemoració del 150è aniversari de la presència de Chopin a Mallorca.

El doble compacte Chopin en Mallorca es complementa amb un llibret, escrit per Rogoff, amb informació sobre el compositor polonès i l'obra musical que va crear mentre va viure a la cartoixa de Valldemossa.

Ilan Rogoff viu a Mallorca des de principi dels anys 90. «Era una fascinació per a qualsevol músic, sobretot un pianista, tenir la cartoixa tan a prop, així que vaig començar a investigar a fons els tres mesos d'estada de Chopin», afegí Rogoff.

El pianista es mostrà convençut que el pas de Chopin per Mallorca li va canviar el caràcter. Arran de descobrir la seva malaltia incurable i del moment delicat pel qual passaven les seves relacions amb Georges Sand, «es pot detectar tristesa i tendresa a les obres compostes a Mallorca. Hi ha un element d'angúnia i de drama extraordinari en obres contemporànies a la d'aquest autor», afirmà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.