cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Francesc Puigpelat guanya el Josep Pla amb l'obra «Apocalipsi blanc»

L'Apel·les Mestres de literatura infantil recau en Gabriela Rubio

El premi Josep Pla de Novel·la en Llengua Catalana, que enguany arriba a la 31a edició, ha estat per l'escriptor i periodista Francesc Puigpelat amb l'obra Apocalipsi blanc. L'any passat, el Josep Pla va ser per l'escriptor mallorquí Valentí Puig amb L'home de l'abric. El premi s'atorgà ahir en una de les vetlades literàries més importants de l'Estat promoguda per l'editorial Destino.

Així mateix, anit s'atorgà el premi Apel·les Mestres d'obres infantils i juvenils, que va recaure en Gabriela Rubio per Les fotos de Sara.

L'escriptor Gustavo Martín Garzo (Valladolid, 1948) guanyà ahir el 55è Premi Nadal en Llengua espanyola. Martín Garzo, psicòleg de professió, rebé el guardó amb l'obra Las historias de Marta y Gustavo. El premi està dotat amb tres milions de pessetes. Com es recordarà, el Nadal va ser guanyat en la passada edició per l'escriptora valenciana Lucía Etxeverria.

Un total de 354 novel·les optaren ahir al Premi Nadal, que es va fallar ahir vespre a l'Hotel Ritz de Barcelona. Quant al Premi Josep Pla de prosa en català, s'havien rebut 28 obres. Al 18è Premi Apel·les Mestres de literatura infantil i juvenil il·lustrada optaven 76 originals. De les 354 novel·las que optaven al Nadal, la majoria procedien de Madrid (45), Barcelona (37) i Saragossa (16), i tretze havien arribat de l'estranger: Estats Units, Argentina, Xile, Equador, Suècia, Mèxic, Cuba i Nicaragua.

Composaven el jurat Pere Gimferrer, Jorge Semprún, Josefina Aldecoa, Andreu Teixidor de Ventós i Antoni Vilanova, que destacaren la qualitat i l'humor de les obres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.