cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Breus

• Art

Prado El Museu Nacional del Prado promocionarà la seva propera ampliació al Claustre dels Jerónimos i el Museu de l'Exèrcit, en el decurs d'una exposició dedicada a Velázquez a Bonn, que se celebrarà a finals del 1999. El director general de Belles Arts, Benigno Pendás, va dir que «no hi ha cap problema amb els sis quadres de Velázquez que seran presentats a Bonn a finals del proper any. El rigor màxim amb el qual es tracten aquestes qüestions, s'extrema més en el cas del Museu del Prado. Quan el Patronat ha aprovat aquest desplaçament és perquè la qualitat de l'exposició és de primeríssim ordre». Els sis quadres de Velázquez pertanyents al Museu del Prado que seran exhibits a Bonn seran un retrat de Felip IV; El Príncipe Baltasar Carlos; Juan Francisco Pimentel; Juan Martínez Montañés; El bufón Sebastián de Morra i El dios Marte. EPR.

Museus de Florència Gairebé quatre milions de persones visitaren el 1998 els museus estatals de Florència, un augment del 5'67 per cent respecte a l'any anterior, tendència que continuarà el 1999 i el 2000 i es perfila com un problema per als gestors d'aquestes institucions, segons informaren fonts oficials. El superintendent de Béns Culturals, Antonio Paolucci, precisà que, en aquest augment de visitants, hi juguen diversos factors com l'obertura de noves sales, la restauració d'altres, l'ampliació dels horaris de visita així com la presència enguany de la Dama amb armini de Leonardo da Vinci. «Hem arribat a un llindar perillós i inquietant de quatre milions de visitants a l'any: són xifres que fan por i estan destinades a créixer. 1998 pot considerar-se un assaig general del jubileu. Basta anar a la Galeria degli Uffizi o al Palau Pitti aquests dies: mai s'havia vist tanta gent junta». DdB.

La casa Lis de Salamanca El Museu d'Art Nouveau i Art Decó de la casa Lis de Salamanca registrà durant 1998 més de 123.000 visitants, un dotze per cent més que a l'any anterior, amb la qual cosa són gairebé 465.000 les persones que han vist les peces d'art reunides al centre des de la seva obertura el mes d'abril de 1995. La xifra és satisfactòria per al director del Museu, Pedro Pérez Castro, qui va manifestar la seva preocupació davant l'augment de visitants i de peces que està experimentant el centre. El museu, un dels més visitats de Castella i Lleó des de la seva creació, rep quasi un milenar de persones al dia de mitjana, encara que les seves instal·lacions no estan adaptades per a més de 750 persones. EFE.

Monet Una exposició de l'obra del pintor impressionista francès Claude Monet, que s'obrirà al públic a Londres a finals de mes, ha arribat al rècord al Regne Unit en la venda anticipada d'entrades. Prop de 100.000 entrades s'han venut ja per a l'exposició de l'obra del considerat «pare de l'art impressionista» que se celebrarà a la Royal Academy i que s'inaugurarà el proper dia 23 segons els organitzadors de l'esdeveniment. Amb el títol Monet en el segle XX, l'exposició romandrà oberta al públic fins el 18 d'abril. DdB.

• Literatura

Neruda El suplement cultural del diari Público (Portugal) assegurà ahir que les obres del poeta xilè Pablo Neruda es troben entre les més llegides a Portugal en els dies de les festes de la Nit de Nadal o la Nit de Cap d'Any. «Mai abans s'havien publicat al mateix temps tantes obres de Pablo Nerurda a Portugal», destaca la portada del suplement, amb una gran foto del poeta xilè i la seva esposa i fragments d'un dels seus pomes d'Odas elementales. En molt poc temps, a les darreres setmanes, diverses editorials portuguesas posaren en circulació llibres de Neruda. L'editorial Dom Quixote publicà Odas elementales i Una casa en la arena. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.