algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

Monuments i museus històrics de París, «víctimes» de l'èxit

Sis milions de persones, un rècord, han visitat enguany la torre Eiffel

Després dels museus d'Orsay, del Louvre, del Grand Palais i de la torre Eiffel, l'Arc del Triomf de París es veu afectat aquests dies per una vaga del personal, desbordat per la feina, símptoma que els museus i monuments de la capital són «víctimes» del seu èxit entre el públic.

Lloc summament visitat pels turistes del món sencer, l'Arc del Triomf és així mateix un lloc tradicional de commemoració de la victòria del 1945 contra l'Alemanya nazi. Des d'aquest monument construït el segle XIX, una magnífica perspectiva permet contemplar l'avinguda dels Camps Elisis considerada com «la més bella del món» i també la plaça de la Concòrdia i les Tulleries.

La vaga de l'Arc del Triomf, per reivindicacions salarials, es produeix després de moviments d'aturada similars llançats per treballadors dels museus d'Orsay, del Louvre i del Grand Palais o de la torre Eiffel, i és un símptoma clar de la insuficiència dels medis humans i econòmics d'aquests establiments per fer cara a la concurrència massiva del públic.

Devers 92 milions de persones freqüentaren el 1997 els museus i monuments de França, dels quals uns 20 ho feren a París i la seva perifèria.
La célebre torre Eiffel "construïda el 1898 i explotada ara per una empresa privada" va batre enguany el rècord d'afluència amb sis milions de visitants i va tenir també la «seva» vaga el passat mes de novembre. Els 200 treballadors exigiren més personal per atendre el flux continuat de visitants que pugen a la torre de 318'7 metres d'altura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.