algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Breus

• Literatura

Preu milionari per 'Alícia' Una primera edició d'«Alícia al País de les Meravelles», el famós llibre del britànic Lewis Carroll, publicat el 1865, va ser subhastada dimecres a Christie's, a Nova York, per 218 milions de pessetes. El volum fou utilitzat com a còpia de treball per Carroll (1832-1898), qui marcà amb tinta morada 24 de les 43 il·lustracions que conté. L'obra va ser adquirida per un col·leccionista privat nord-americà, la identitat del qual no s'ha donat a conèixer. L'escriptor preparava aquest text per a una altra versió, «més infantil», d'Alícia, que s'havia de publicar l'any 1889.AFP.

• Institucions

Pepe Martín presentarà la Nit de l'OCB L'actor teatral Pepe Martín serà l'encarregat de presentar la nit de la Cultura de l'Obra Cultural Balear, que se celebrarà el proper dia 18 i que serà retransmesa per Televisió de Catalunya a tot Espanya, Europa i Amèrica. L'actriu Margaluz l'acompanyarà a dalt de l'escenari del Casino. Ambdós artistes interpretaran també fragments de les obres que a hores d'ara els mantenen ocupats, com són La caída d'Albert Camus en el cas de Martín i l'Espectacle Fo en el de Margaluz. A més, Pepe Martín recitarà al llarg de la gala poemes i fragments d'obres d'autors mallorquins del segle passat. A. N.

• Exposicions

10 anys d'Horrach Moyà La galeria Horrach Moyà de Palma ha complert deu anys, i per celebrar-ho va inaugurar ahir l'exposició Ahir i avui, en un homenatge també a la figura de Josep Mascaró Passarius. A la planta baixa de l'edifici, i per il·lustrar l'«ahir», s'exposen obres de clàssics mallorquins, com són Anglada Camarasa, Dionís Bennàssar, Ricardo Anckermann, M. Llabrés, A. Ribas, J. Fuster, Tarrassó, L. Cerdà o Tito Cittadini. A la planta alta es pot visitar l'obra de vuit artistes contemporanis: Eduard Vich, Mayet, Sitges Febrer, Luis García, Amengual Jover, Girbent, Tudalca i Alzamora. A. N.

Antoni Jordi inaugurà a Costa El pintor Antoni Jordi va inaugurar ahir una exposició a les galeries Costa. Jordi és, per ventura, un dels pocs artistes a l'illa que fan retrats al natural, el que esdevé una part important de la seva obra. També és molt rellevant a la temàtica de les seves peces la visió particular que l'artista té del paisatge mallorquí, que en aquest darrer any s'ha centrat molt en els jardins. A. N.

Regalarte 98 La galeria d'art Antonio Camba va inaugurar ahir Regalarte 98, una exposició col·lectiva amb més de vint artistes i més de cinc-centes obres originals que s'ha volgut enfocar a la difusió de l'art contemporani com a objecte de regal per a aquestes festes de Nadal ja tan properes. DdB.

Muriel Ten a Es Cavallets Muriel Ten Cate presenta avui a Sa Pobla una significativa mostra de la seva obra recent. En aquesta ocasió la pintura és molt més profunda i arrelada en les vivències de l'artista, un clam íntim que pugna per sorgir dels substrats més profunds i enllaça amb la seva infantesa, on va viure l'horror dels camps de concentració japonesos durant la segona Guerra Mundial. Muriel Ten va néixer a Indonèsia i viu a Mallorca des de l'any 1960. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.