algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
19°

50 anys de Drets Humans, mil actes de festa

Institucions i associacions es bolcaren en la celebració de l'aniversari de la Declaració Universal

76382
La jornada commemorativa acabà amb una festa intercultural.

La commemoració del 50è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, que se celebrava ahir a tot el món, va tenir alguna cosa més que paraules a Palma. A banda de declaracions solemnes d'adhesió i suport, una festa multicultural i una repicada de campanes de totes les esglésies de Mallorca s'afegiren a la festa. La Diòcesi de Mallorca demanà també als fidels que aixecassin a déu una plegària «perquè la dignitat humana proclamada en la Declaració Universal sigui cada vegada més reconeguda i respectada arreu del món».

Els cinquanta anys de Drets Humans se celebraren amb un caire festiu però també es va tenir en compte la vessant més reivindicativa. En aquest sentit l'Associació de Gais i Lesbianes de Mallorca, Ben Amics, desplegà una pancarta a la plaça Major i llegí un manifest reivindicatiu a favor d'aquest col·lectiu.

També el batle de Palma, Joan Fageda, aprofità el ple extraordinari en què s'aprovà per unanimitat l'adhesió al compromís de les Ciutats pels Drets Humans, per recordar que el compliment de la Declaració exigeix un cert compromís.

El Consell Insular de Mallorca aprovà també per unanimitat la moció de la plataforma «Tots els drets humans per a tothom» en la qual «es compromet a través de totes les seves activitats institucionals a respectar i fer respectar els drets proclamats dins la Declaració i tots els inherents a la dignitat intrínseca de tota persona humana».

La jornada commemorativa acabà amb una gran festa intercultural. Hi participà la Banda de Música Municipal, el grup Aires Santjordiers, l'associació Uruguaia de Balears i un grup aportat per l'associació d'immigrants senegalesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.